Överföra musik från en dator till en mobil eller surfplatta

Få åtkomst till musikbiblioteket på datorn från din mobil eller surfplatta med hjälp av någon av metoderna nedan. Därefter kan du lyssna från vilken enhet du vill via appen Google Play Musik Play Musik.

Överföra musik till onlinebiblioteket (rekommenderas)

Ladda upp musik från datorn till biblioteket i Google Play Musik om du vill att musiken ska bli tillgänglig på alla enheter via appen Google Play Musik Play Musik.

Du kan överföra musik från datorn till biblioteket i Google Play Musik på följande sätt:

• Lägg till musik med Google Play Musik för Chrome. Läs den här artikeln om du vill ha detaljerade anvisningar.
  • Ladda ned och använd programvaran Musikhanteraren på datorn. Ytterligare anvisningar hittar du här.

Överför musiken till enheten via USB-kabel

Om du inte kan överföra biblioteket online kan du föra över musikfilerna från datorn till den mobila enheten med en USB-kabel.

På en Mac-dator
  1. Hämta och installera Android filöverföring på datorn.
  2. Om skärmen är låst låser du upp den.
  3. Anslut datorn till enheten med en USB-kabel.
    • Om du måste välja ett alternativ för USB-anslutningen på enheten väljer du Medieenhet (MTP).
  4. Leta upp musikfilerna på datorn och dra dem till mappen Musik i Android filöverföring på enheten.
På en Windows-dator
  1. Om skärmen är låst låser du upp den.
  2. Anslut datorn till enheten med en USB-kabel.
    • Om du uppmanas att välja ett alternativ för USB-anslutningen på enheten väljer du Medieenhet (MTP).
  3. Leta upp musikfiler på datorn och dra dem till mappen Musik på enheten.

Obs! Om biblioteket inte redan är nedladdat på datorn måste du ladda ned musikfilerna innan du överför musiken till mobilen.

Använda en prenumeration på Google Play Musik

Om du väljer att prenumerera på Google Play Musik kan du strömma eller ladda ned miljontals låtar utan att du behöver överföra musikbiblioteket till enheten.

Läs mer om prenumerationer på Google Play Musik.