Uw muziek toevoegen met Google Play Music Manager

Met Music Manager kunt u uw favoriete nummers op uw computer uploaden naar uw Google Play-bibliotheek. U kunt maximaal 50.000 nummers uploaden en beluisteren op uw mobiele apparaat, computer of Android TV.

Opmerking: Als u Chrome gebruikt, probeert u uw muziek te uploaden met Google Play Muziek voor Chrome in plaats van met Music Manager.

Music Manager downloaden en installeren

1. Ga op uw computer naar de downloadpagina voor Music Manager.
  2. Klik op Music Manager downloaden.
  3. Volg de installatie-instructies.

Music Manager instellen

1. Open Music Manager vanuit de map Programma's (Mac) of het menu 'Start' (Windows).
  2. Log in op uw Google-account.
  3. Selecteer de locatie van uw muziekverzameling.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Muziek uploaden

Extra mappen uploaden
  1. Selecteer het Music Manager-pictogram Music Manager. U vindt het pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm (Windows) of op de menubalk in de rechterbovenhoek (Mac).
  2. Selecteer Voorkeuren.
  3. Klik op het tabblad 'Uploaden' op Map toevoegen om te bladeren en een map te selecteren waaruit u muziek wilt uploaden.
  4. Klik op Uploaden.
Uw geselecteerde muziekverzameling wijzigen

U kunt slechts één type muziekverzameling tegelijk uploaden (iTunes of Windows Media Player of mappen). Ga als volgt te werk om dit te wijzigen:

1. Selecteer het Music Manager-pictogram Music Manager. U vindt het pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm (Windows) of op de menubalk in de rechterbovenhoek (Mac).
  2. Selecteer Voorkeuren > Geavanceerd > Wijzigen.
  3. Selecteer de locatie van uw muziekverzameling.
  4. Volg de instructies op het scherm.
Muziek uit afspeellijsten uploaden

Als u Windows Media Player of iTunes heeft geselecteerd als muzieklocatie, kunt u specifieke afspeellijsten uploaden vanuit uw bibliotheek.

1. Selecteer het Music Manager-pictogram Music Manager. U vindt het pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm (Windows) of op de menubalk in de rechterbovenhoek (Mac).
  1. Selecteer Voorkeuren > Uploaden > Kiezen op afspeellijst.
  2. Vink het selectievakje aan naast de afspeellijst die u wilt uploaden.
  3. Selecteer Uploaden.

Opmerking: Houd er rekening mee dat als u uw afspeellijst verwijdert in iTunes, de afspeellijst ook wordt verwijderd uit Google Play.

De bandbreedte voor uploaden wijzigen

De beschikbare bandbreedte aanpassen voor het uploaden van nummers naar Google Play:

1. Selecteer het Music Manager-pictogram Music Manager. U vindt het pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm (Windows) of op de menubalk in de rechterbovenhoek (Mac).
  2. Selecteer Voorkeuren > Geavanceerd.
  3. Selecteer de gewenste bandbreedte. Bij hogere bandbreedtesnelheden kan uw bibliotheek sneller worden geüpload.