Metodtips för privata appar

Kontrollera att det inte visas några felmeddelanden på Play Console eller i hanterad Plays iframe innan du publicerar en privat app. Om du ignorerar sådana meddelanden kanske appen inte publiceras. Vi rekommenderar även att du följer dessa metodtips:

Kompilera och signera APK-filen

• Appens paketnamn måste vara globalt unikt på Google Play (inte bara unikt i företaget eller utvecklarkontot på Google Play). Om du har använt ett paketnamn som redan finns på Google Play måste du kompilera om appen med ett annat paketnamn.
  • APK-filer på Google Play måste ha en jämnt delbar storlek i byte så att RAM-användningen optimeras. Om APK-filen inte uppfyller detta krav kan du åtgärda det med verktyget zipalign.
  • Nyckeln du signerar APK-filen med bör ha lång giltighetstid. I avsnittet om saker att tänka på vid signering finns mer information.

Använda varumärkesskyddat innehåll och immateriella rättigheter som tillhör tredje part

Om du använder varumärkesskyddat innehåll utan tillstånd kan det bryta mot Google Plays policy även om innehållet tillhör den egna organisationen. Gäller något av följande den privata appen?

• Den innehåller varumärkesskyddat innehåll (varumärken, logotyper, grafiska tillgångar, ljud eller dylikt)
  • Du har fått APK-filen av en tredje part och publicerar den på nytt.

Meddela granskningsteamet för appar på Google Play att du har behörighet att använda innehållet och vänta på svar från teamet innan du publicerar appen.

Mer information:

Dokumentation för utvecklare av privata appar med hanterad Plays iframe