Praktische tips voor privé-apps

Voordat u uw privé-app publiceert, moet u controleren of de Play Console of het Managed Play-iframe geen waarschuwingen of fouten weergeeft. Als u deze fouten negeert, kan uw app mogelijk niet worden gepubliceerd. We raden u ook aan deze praktische tips te volgen:

Uw APK maken en ondertekenen

• De pakketnaam van uw app moet wereldwijd uniek zijn in Google Play (niet alleen uniek binnen uw bedrijf of uw Google Play-ontwikkelaarsaccount). Als uw pakketnaam gelijk is aan een pakketnaam die al in Google Play staat, compileert u de app opnieuw met een andere pakketnaam.
  • Google Play vereist dat APK's worden uitgelijnd per byte om het RAM-gebruik te optimaliseren. Als uw APK niet is uitgelijnd per byte kunt u de tool zipalign gebruiken om uw APK-bestand uit te lijnen.
  • De sleutel die u gebruikt om uw APK te ondertekenen, moet een lange geldigheidsduur hebben. Bekijk Overwegingen voor ondertekening voor meer informatie.

Content met handelsmerken en intellectueel eigendom van derden gebruiken

Het zonder toestemming gebruiken van content met handelsmerken kan leiden tot een schending van het Google Play-beleid, zelfs als de content eigendom is van uw organisatie. Een van de volgende situaties kan van toepassing zijn op uw privé-app:

• De app bevat content met handelsmerken (merknamen, logo's, grafische items, audio, enzovoort).
  • U publiceert opnieuw een APK die u van derden heeft ontvangen.

In deze gevallen laat u het Google Play-team voor app-beoordeling weten dat u toestemming heeft om de content te gebruiken. Wacht op een reactie van het team voordat u de app publiceert.