Best practices voor privé-apps

Voordat je je privé-apps publiceert, moet je nagaan of de Play Console of het Managed Play-iframe geen waarschuwingen of fouten toont. Als je deze negeert, kan je app misschien niet worden gepubliceerd. We raden je ook aan deze best practices te volgen:

Je APK maken en ondertekenen

• De pakketnaam van je app moet wereldwijd uniek zijn op Google Play (niet alleen uniek binnen je bedrijf of je Google Play-ontwikkelaarsaccount). Als je pakketnaam gelijk is aan een pakketnaam die al op Google Play staat, compileer je de app opnieuw met een andere pakketnaam.
  • Google Play vereist dat APK's worden uitgelijnd per byte om het RAM-gebruik te optimaliseren. Als je APK niet is uitgelijnd per byte, kun je de tool zipalign gebruiken om je APK-bestand uit te lijnen.
  • De sleutel die je gebruikt om je APK te ondertekenen, moet een lange geldigheidsduur hebben. Bekijk Overwegingen voor ondertekening voor meer informatie.

Content met handelsmerken en intellectueel eigendom van derden gebruiken

Het zonder toestemming gebruiken van content met handelsmerken kan leiden tot een schending van het Google Play-beleid, zelfs als de content eigendom is van je organisatie. Een van de volgende situaties kan van toepassing zijn op je privé-app:

• De app bevat content met handelsmerken (merknamen, logo's, grafische items, audio, enzovoort).
  • Je publiceert opnieuw een APK die je van derden hebt gekregen.

In deze gevallen laat je het Google Play-team voor app-beoordeling weten dat je toestemming hebt om de content te gebruiken. Wacht daarna op een reactie van het team voordat je je app publiceert.

Meer informatie:

Ontwikkelaarsdocumentatie voor privé-apps met het Managed Play-iframe