Privé-apps distribueren

Privé-apps worden automatisch goedgekeurd voor je organisatie als ze worden gepubliceerd. Je kunt privé-apps op dezelfde manier distribueren als openbare apps. Je kunt je console voor zakelijk mobiliteitsbeheer gebruiken om ze op afstand te installeren op apparaten van gebruikers of ze opnemen in de Managed Play Store-app van je gebruikers.

Als je naar je privé-apps zoekt in Managed Google Play, gebruik je de pakketnaam van de app (als je deze weet) in plaats van de titel. Voer bijvoorbeeld pname:app.package.name in de zoekbalk in.

Geavanceerde distributie van privé-apps

In de Play Console kun je geavanceerdere opties voor distributie instellen.

Als je het Managed Google Play-iframe gebruikt, moet je je privé-app publiceren in het iframe voordat je de bijbehorende geavanceerde distributiegegevens kunt instellen in de Play Console. Bekijk Geavanceerde app-gegevens bewerken voor instructies over hoe je de Play Console opent.

Privé-apps naar meerdere organisaties distribueren

Je kunt een privé-app naar maximaal 1000 organisaties distribueren. Als je bijvoorbeeld meerdere omgevingen als afzonderlijke organisaties beheert (zoals een test-, staging- en productieomgeving), kun je dezelfde privé-app naar elke organisatie distribueren.

Stap 1: Organisatie-ID's ophalen

Als je een privé-app voor meerdere organisaties beschikbaar wilt maken, heb je van elke organisatie de ID nodig:

1. Log in bij Managed Google Play met een beheerdersaccount.
  2. Klik op Beheerdersinstellingen.

De organisatie-ID staat in het vak Organisatie-informatie.

Stap 2. Organisatie-ID's toevoegen aan de distributielijst van je app

Zodra je app is beperkt tot bepaalde organisaties, is je app privé en alleen beschikbaar voor die organisaties. Als je wilt dat je app openbaar beschikbaar is, moet je een nieuwe app met een andere pakketnaam publiceren.

Ga naar de Google Play Console:

1. Selecteer de privé-app die je wilt bewerken.
  2. Ga naar Release > Instellen > Geavanceerde instellingen.
  3. Selecteer het tabblad Managed Google Play.
  4. Klik in Organisaties op Organisatie toevoegen.
  5. Voor elke organisatie waarnaar je de app wilt publiceren, voer je de organisatie-ID en een beschrijving (of naam) in en klik je op Toevoegen. Je kunt maximaal 1000 organisaties per app opgeven.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan.

Privé-apps distribueren voor gesloten tests

Als je een privé-app heeft gepubliceerd, kun je aanvullende gesloten testtracks maken om verschillende versies van de app te testen. Je hebt bijvoorbeeld verschillende ontwikkelingsteams die bugs binnen verschillende functies moeten verhelpen. Als elk team een eigen testtrack maakt, kan er tegelijkertijd aan de functies worden gewerkt.

Bekijk Een open, gesloten of interne test instellen voor meer informatie over hoe je gesloten testtracks maakt.