Web-apps maken

Opmerking: Deze functie is niet in alle EMM-consoles beschikbaar. Als je wilt dat je EMM-console web-apps ondersteunt, neem je contact op met je EMM-provider.

Als je EMM-provider dit ondersteunt, kun je web-apps maken en publiceren naar Managed Google Play vanuit je EMM-console. Web-apps zijn Android-apps die je maakt met een websiteadres (URL), icoonafbeelding en titel. Wanneer een gebruiker een web-app opent op hun apparaat, wordt de URL van de app geopend in de Chrome-browser.

Web-apps zijn alleen beschikbaar voor gebruikers in je organisatie en kunnen niet openbaar worden gemaakt. Wanneer je een web-app publiceert, wordt deze automatisch goedgekeurd voor je organisatie en is deze klaar voor distributie. Je kunt web-apps naar je gebruikers distribueren op dezelfde manier als andere Android-apps. Als gebruikers web-apps willen gebruiken, moet Google Chrome zijn geïnstalleerd op hun apparaat.

Een web-app publiceren

1. Klik links op Web-apps Web apps.
  2. Klik onderaan op Toevoegen Toevoegen.
  3. Voeg de titel voor de web-app toe zoals die moet verschijnen op Managed Google Play.
  4. Voer een HTTPS- of HTTP-URL in voor de web-app.
  5. Kies een weergavemodus:
    • Volledig scherm: De app wordt geopend in de modus voor volledig scherm. De status- en navigatiebalk van het apparaat worden verborgen.
    • Zelfstandig: De status- en navigatiebalk van het apparaat zijn zichtbaar wanneer de app is geopend (standaard).
    • Minimale UI: De statusbalk en de navigatiebalk van het apparaat, de URL van de app en de knop Vernieuwen zijn zichtbaar wanneer de app is geopend. Voor HTTP-URL's kun je alleen deze optie selecteren.

De weergavemodus geldt alleen voor pagina's die bij de URL horen. Als de URL van de web-app de gebruiker omleidt naar een andere website, wordt de site geopend in de Chrome-browser.

6. Klik op Upload een icoon.
  7. Selecteer je icoon en klik op Uploaden.

Voor de beste resultaten moet het icoon een maskeerbare jpg of 32-bits png zijn van 512 bij 512 pixels.

8. Klik onderaan op Maken.

Web-apps worden meestal binnen 10 minuten gepubliceerd. Terwijl een app wordt gepubliceerd of als de publicatie mislukt, heeft de app op de pagina Web-apps de status Nog niet beschikbaar.

Opmerking: Je web-app moet voldoen aan het Programmabeleid voor ontwikkelaars van Google Play. Als de titel of het icoon dat je gebruikt het merk, de titel, het logo of de naam van een andere app of entiteit gebruikt, wordt de app misschien niet gepubliceerd.

Een web-app bewerken

1. Klik links op Web-apps Web apps.
  2. Klik op de web-app die je wilt bewerken.
  3. Klik op Bewerken.
  4. Breng wijzigingen aan en klik op Wijzigingen opslaan.

Updates worden meestal binnen enkele minuten van kracht, maar het kan tot 24 uur duren voordat ze worden weergegeven op alle apparaten van je gebruikers, afhankelijk van de instellingen voor app-updates. In sommige gevallen moeten gebruikers het cachegeheugen van de Launcher-app van hun apparaat wissen voordat updates voor web-apps worden getoond in de Launcher.

Als je een web-app bewerkt die is gemaakt vóór februari 2022, kan de vorm van het app-icoon veranderen. Als dit van toepassing is op je app, moet je zorgen dat je icoonindeling voldoet aan de richtlijnen voor maskeerbare iconen.

Een web-app verwijderen

Als je een web-app verwijdert, wordt deze verwijderd uit de Managed Google Play Store voor je gebruikers. Gebruikers die de app al hebben geïnstalleerd, hebben misschien nog steeds toegang.

1. Klik links op Web-apps Web apps.
  2. Klik op de web-app die je wilt verwijderen.
  3. Klik op Verwijderen.