Publicera privata appar från hanterad Play på EMM-konsolen

Obs! Alla EMM-konsoler har inte stöd för att publicera privata appar från hanterad Plays iframe. Kontakta EMM-leverantören om du vill veta mer. Du kan jämföra publiceringsmetoderna för privata appar i Publicera privata appar.

Med hanterad Google Plays iframe för publicering av privata appar kan du publicera privata appar direkt från EMM-konsolen. Det enda du behöver ange är appens namn och APK-fil. De flesta appar är distributionsklara inom tio minuter.

Första gången du publicerar en privat app skapas ett utvecklarkonto på Google Play för organisationens räkning. Du behöver inte betala någon registreringsavgift för detta konto. Följande gäller för privata appar som publiceras via denna iframe:

• De kontrolleras inte på samma sätt som andra appar. Därför går det inte att konvertera dem till offentliga appar.
  • De kan inte överföras. Det går inte att överföra äganderätten till en app till ett annat utvecklarkonto på Play.

Publicera en privat app

Privata appar godkänns automatiskt för organisationen och är normalt distributionsklara inom tio minuter. Du kan ladda upp totalt 15 privata appar per dag. Observera att webbappar också räknas in i totalsumman. Så här publicerar du en privat app:

1. Klicka på Privata appar privata appar till vänster.
  2. Klicka på Skapa Skapa längst ned.
  3. Ange ett namn.
  4. Välj en APK-fil och klicka på Öppna.
  5. Klicka på Skapa.

Första gången du publicerar en privat app måste du ange en e-postadress som aviseringar om dina appar och ditt utvecklarkonto på Google Play ska skickas till från Play Console. Du kan när som helst uppdatera kontaktadressen.

Ändra en apps namn eller APK-fil

1. Klicka på Privata appar privata appar till vänster.
  2. Välj den privata app som ska redigeras.
  3. Klicka på Redigera.
  4. Ändra namnet eller klicka på redigera och ladda upp en ny APK-fil.
  5. Klicka på Spara.

Uppdatera kontaktadressen

Obs! Kontaktadressen som anges här är inte samma som den e-postadress som visas i den privata appens butiksuppgifter. Information om hur du ändrar butiksuppgifterna för en privat app finns i Redigera avancerad appinformation.

Aviseringar från Play Console om dina appar och ditt utvecklarkonto på Google Play skickas till kontaktadressen. Så här uppdaterar du kontaktadressen:

1. Klicka på Privata appar privata appar till vänster.
  2. Klicka på Uppdatera bredvid din kontaktadress.
  3. Ange en ny e-postadress.
  4. Klicka på OK.

Alla aviseringar från Play Console skickas till den uppdaterade e-postadressen i fortsättningen.

Redigera avancerad appinformation

Om du vill lägga till en beskrivning, skärmdumpar eller annan avancerad appinformation eller ångra publiceringen av en app måste du använda Google Play Console. Du kan öppna Google Play Console via funktionen Privata appar. Gör så här:

1. Klicka på Privata appar privata appar till vänster.
  2. Välj den privata app som ska avpubliceras.
  3. Klicka på Gör avancerade ändringar.
  4. Logga in på Play Console med ett Google-konto.
    Obs! Kontot läggs till som administratör för organisationens Play Console-konto. Du kan logga in på Google Play Console med detta konto i fortsättningen.
  5. Öppna Öka följt av Butiksvisning följt av Primära butiksuppgifter.
  6. Gör eventuella ändringar och klicka på Spara.

Ångra publiceringen av en app

Till skillnad från borttagna appar går en app som du har slutat att publicera att publicera på nytt. Om du ångrar publiceringen av en app kan befintliga användare fortfarande använda appen. Däremot kan nya användare inte hitta eller ladda ned den via hanterad Google Play. Så här ångrar du publiceringen av en app:

1. Klicka på Privata appar privata appar till vänster.
  2. Välj den privata app som ska redigeras.
  3. Klicka på Gör avancerade ändringar.
  4. Logga in på Play Console med ett Google-konto.
    Obs! Kontot läggs till som administratör för organisationens Play Console-konto. Du kan logga in på Google Play Console med detta konto i fortsättningen.
  5. Öppna Version följt av Konfiguration följt av Avancerade inställningar.
  6. Välj Avpublicera under Appens tillgänglighet.

Radera en privat app

Om du raderar en privat app tas den bort permanent från kontot på Play Console. Det går inte att publicera den igen. Raderade appar är inte tillgängliga så att nya användare kan hitta eller ladda ned dem på hanterad Google Play, men användare som redan har dem kan fortsätta att använda dem.

Kontakta Play Consoles supportteam om du vill radera en app.

Hantera administratörer för Play Console

Du kan hantera vem som har åtkomst till organisationens Play Console-konto. Vi rekommenderar att administratören skapar rollkonton så att domänens tillgång till publicerade appar inte påverkas om en anställd lämnar organisationen.