Privé-apps publiceren via Managed Play in je EMM-console

Opmerking: Niet alle EMM-consoles ondersteunen het publiceren van privé-apps vanuit het Managed Play-iframe. Neem contact op met je EMM-provider voor meer informatie. Bekijk Privé-apps publiceren om de publicatiemethoden voor privé-apps te vergelijken.

Met het Managed Google Play-iframe voor het publiceren van privé-apps kun je privé-apps rechtstreeks publiceren vanuit je EMM-console. De enige informatie die je hoeft op te geven, zijn de titel en de APK van een app. Bovendien zijn de meeste apps over het algemeen binnen 10 minuten gereed voor distributie.

Als je voor het eerst een privé-app publiceert, maakt Managed Play automatisch een Play-ontwikkelaarsaccount namens je organisatie. Je hoeft geen registratiekosten te betalen voor dit account. Het volgende is van toepassing op privé-apps die worden gepubliceerd vanuit het iframe:

• Ze vallen niet onder dezelfde controles als andere apps. Daarom kunnen ze niet worden geconverteerd naar openbare apps.
  • Ze zijn niet overdraagbaar. Je kunt het eigendom van een app niet overdragen aan een ander Play-ontwikkelaarsaccount.

Een privé-app publiceren

Privé-apps worden automatisch goedgekeurd voor je organisatie en kunnen over het algemeen binnen 10 minuten worden gedistribueerd. Je kunt maximaal 15 privé-apps per dag uploaden. Houd er rekening mee dat web-apps ook meetellen voor dit totaal. Zo publiceer je een privé-app:

1. Klik links op Privé-apps privé-apps.
  2. Klik onderaan op Maken Maken.
  3. Geef een titel op.
  4. Selecteer een APK en klik op Openen.
  5. Klik op Maken.

De eerste keer dat je een privé-app publiceert, moet je een e-mailadres opgeven om meldingen van de Play Console over je apps en Google Play-ontwikkelaarsaccount te krijgen. Je kunt op elk moment je e-mailadres voor contact updaten.

De titel of APK van een app bewerken

1. Klik links op Privé-apps privé-apps.
  2. Selecteer de privé-app die je wilt bewerken.
  3. Klik op Bewerken.
  4. Update de titel of klik op Bewerken om een nieuwe APK te uploaden.
  5. Klik op Opslaan.

Je e-mailadres voor contact updaten

Opmerking: Je e-mailadres voor contact verschilt van het e-mailadres dat wordt getoond in de winkelvermelding van je privé-apps. Bekijk Geavanceerde app-gegevens bewerken als je de winkelvermelding van een privé-app wilt updaten.

De Play Console stuurt meldingen over je apps en Google Play-ontwikkelaarsaccount naar je e-mailadres voor contact. Zo update je je e-mailadres voor contact:

1. Klik links op Privé-apps privé-apps.
  2. Klik op Updaten naast je e-mailadres voor contact.
  3. Geef een nieuw e-mailadres op.
  4. Klik op OK.

Toekomstige meldingen van de Play Console worden naar het geüpdatete e-mailadres gestuurd.

Geavanceerde app-gegevens bewerken

Als je een beschrijving, screenshots of andere geavanceerde app-gegevens wilt toevoegen of als je de publicatie van een app ongedaan wilt maken, moet je de Google Play Console gebruiken. Je kunt de Google Play Console openen via de functie Privé-apps:

1. Klik links op Privé-apps privé-apps.
  2. Selecteer de privé-app die je wilt bewerken.
  3. Klik op Geavanceerde bewerkingen uitvoeren.
  4. Log in bij de Play Console met een Google-account.
    Opmerking: Je account wordt toegevoegd als beheerder van het Play Console-account van je organisatie. In de toekomst kun je met dit account weer inloggen bij de Play Console.
  5. Ga naar Groei en dan Aanwezigheid in Google Play Store en dan Primaire winkelvermelding.
  6. Voer je bewerkingen door en klik op Opslaan.

Publicatie van een app ongedaan maken

In tegenstelling tot verwijderde apps kun je een app waarvan de publicatie ongedaan is gemaakt, opnieuw publiceren. Als je de publicatie van een app ongedaan maakt, kunnen bestaande gebruikers nog altijd je app gebruiken. Nieuwe gebruikers kunnen je app niet vinden en downloaden in Managed Google Play. Zo maak je de publicatie van een app ongedaan:

1. Klik links op Privé-apps privé-apps.
  2. Selecteer de privé-app waarvan je de publicatie ongedaan wilt maken.
  3. Klik op Geavanceerde bewerkingen uitvoeren.
  4. Log in bij de Play Console met een Google-account.
    Opmerking: Je account wordt toegevoegd als beheerder van het Play Console-account van je organisatie. In de toekomst kun je met dit account weer inloggen bij de Play Console.
  5. Ga naar Release en dan Instellen en dan Geavanceerde instellingen.
  6. Selecteer Publicatie ongedaan maken in het gedeelte Beschikbaarheid van app.

Een privé-app verwijderen

Als je een privé-app verwijdert, wordt de app definitief uit je Play Console-account verwijderd en kun je deze niet opnieuw publiceren. Nieuwe gebruikers kunnen verwijderde apps niet vinden en downloaden in Managed Google Play, maar bestaande gebruikers kunnen de apps nog altijd gebruiken.

Als je een app wilt verwijderen, neem je contact op met het Play Console-supportteam.

Play Console-beheerders beheren

Je kunt beheren welke gebruikers toegang hebben tot het Play Console-account van je organisatie. We raden aan beheerders te vragen specifieke rolaccounts te maken om te zorgen dat je domein toegang houdt tot gepubliceerde apps in het geval een medewerker de organisatie verlaat.