Ordna appar i samlingar

Obs! Inte alla EMM-leverantörer erbjuder den här funktionen. Kontakta din EMM-leverantör om du vill använda den.

Med funktionen Ordna appar på Google Play kan du gruppera jobbappar i samlingar (vissa EMM-leverantörer kallar dem kluster). Samlingar visas på förstasidan i den hanterade Play Butik-appen och ger användarna snabb och enkel åtkomst till de appar de behöver i jobbet. Med samlingar kan du ordna appar i olika kategorier. Till exempel kan du ha samlingen Det viktigaste för appar som används ofta och samlingen Kostnader för appar som används för att hålla koll på utlägg, resekostnader och dylikt.

Varje samling visas som en rad med appar på startsidan i den hanterade Play Butik-appen. Användarna ser vilken samling det är på namnet (t.ex. Det viktigaste eller Kostnader) och kan se alla appar i samlingen genom att rulla i sidled.

Innan du börjar

Det går bara att lägga till godkända appar i en samling. Innan du kan skapa en samling måste du godkänna appar för organisationen. En samling visas automatiskt i den hanterade Play Butik-appen om den innehåller minst en app som gjorts tillgänglig för användaren. Alla appar som inte gjorts tillgängliga för användaren i en samling döljs automatiskt i den hanterade Play Butik-appen.

Skapa en samling

1. Klicka på Ordna appar ordna appar på sidomenyn.
  2. Klicka på Skapa en samling Skapa.
    Obs! Du kan skapa upp till 30 samlingar.
  3. Ge samlingen ett namn. Klicka på Nästa.
  4. Markera upp till 100 appar som ska läggas till i samlingen. Du kan söka efter appar med sökfältet.
    Klicka på Lägg till appar när du är klar.
  5. Klicka på Spara längst ned till höger.

Redigera en samling

Innan du har sparat ändringarna kan du ångra dem genom att klicka på Avbryt längst ned i fönstret. Klicka på Spara längst ned i fönstret när du vill spara ändringarna. När du har sparat ändringarna kan du inte ångra åtgärden.

Öppna alla   |   Stäng alla

Lägga till appar i en samling

Obs! Det kan finnas högst 100 appar i en samling.

1. Klicka på Ordna appar ordna appar på sidomenyn.
  2. Klicka på Lägg till Lägg till till vänster om samlingen du vill redigera.
  3. Markera de appar som du vill lägga till. Du kan söka efter appar med sökfältet.
    Klicka på Lägg till appar när du är klar.
  4. Klicka på Spara längst ned till höger.
Ändra ordning på appar i en samling
  1. Klicka på Ordna appar ordna appar på sidomenyn.
  2. Ordna apparna i den önskade samlingen som du vill ha dem med vänsterpilen Vänsterpil och högerpilen Högerpil bredvid varje app.
  3. Klicka på Spara längst ned till höger.
Ta bort appar från en samling
  1. Klicka på Ordna appar ordna appar på sidomenyn.
  2. Klicka på Ta bort Ta bort i övre högra hörnet på varje app som ska tas bort från den aktuella samlingen.
  3. Klicka på Spara längst ned till höger.
Byta namn på en samling
  1. Klicka på Ordna appar ordna appar på sidomenyn.
  2. Klicka på Redigera Redigera i samlingen du vill byta namn på.
  3. Ange ett nytt namn på samlingen. Klicka på OK.
  4. Klicka på Spara längst ned till höger.
Ändra ordning på samlingar
  1. Klicka på Ordna appar ordna appar på sidomenyn.
  2. Ordna samlingarna som du vill ha dem med uppåtpilen Uppåtpil och nedåtpilen Nedåtpil till höger om varje samling.
  3. Klicka på Spara längst ned till höger.

Kopiera en samling

1. Klicka på Ordna appar ordna appar på sidomenyn.
  2. Klicka på Duplicera Kopiera.
  3. Klicka på Skapa.
  4. Valfritt: Redigera samlingen.
  5. Klicka på Spara längst ned till höger.

Radera en samling

1. Klicka på Ordna appar ordna appar på sidomenyn.
  2. Klicka på Radera Radera i samlingen som ska tas bort.
  3. Klicka på Radera.
  4. Klicka på Spara längst ned till höger.