Apps organiseren in collecties

Opmerking: Deze functie wordt niet door alle EMM-providers geboden. Neem contact op met uw EMM-provider als u deze functie wilt gebruiken.

Met de functie Apps organiseren van Managed Google Play kunt u werk-apps groeperen in collecties (uw EMM-provider kan collecties ook clusters noemen). Collecties worden weergegeven op de voorpagina van de Managed Play Store-app, zodat uw gebruikers snel en eenvoudig de apps kunnen gebruiken die ze nodig hebben voor hun werk. U kunt collecties gebruiken om apps in verschillende categorieën te organiseren. U kunt bijvoorbeeld een collectie Basis-apps maken voor apps die u vaak gebruikt en een collectie Uitgaven voor apps die zijn gerelateerd aan het bijhouden van kosten, het registreren van reiskosten, enzovoort.

In de Managed Play Store-app wordt elke collectie weergegeven als een rij met apps op de homepage. Gebruikers kunnen collecties herkennen aan de hand van hun titel (bijvoorbeeld Basis-apps of Uitgaven) en kunnen horizontaal scrollen om alle apps binnen een collectie weer te geven.

Voordat u begint

Alleen goedgekeurde apps kunnen aan een collectie worden toegevoegd. U moet de apps voor uw organisatie goedkeuren voordat u een collectie kunt maken. Als er ten minste één app beschikbaar is gemaakt voor de gebruiker, wordt de collectie automatisch weergegeven in de Managed Play Store-app. Alle apps binnen een collectie die niet beschikbaar zijn gemaakt voor een gebruiker, worden automatisch verborgen in de Managed Play Store-app van de gebruiker.

Een collectie maken

1. Klik in het zijmenu op Apps organiseren ordenen: apps.
  2. Klik op Een collectie maken Maken.
    Opmerking: U kunt maximaal dertig collecties maken.
  3. Geef de collectie een naam. Klik op Volgende.
  4. Selecteer maximaal honderd apps om aan de collectie toe te voegen. U kunt de zoekbalk gebruiken om bepaalde apps te vinden.
    Als u klaar bent, klikt u op Apps toevoegen.
  5. Klik in de rechterbenedenhoek op Opslaan.

Een collectie bewerken

Voordat u uw wijzigingen opslaat, kunt u alle bewerkingen die u aanbrengt annuleren door onderaan het venster op Annuleren te klikken. Als u uw wijzigingen wilt opslaan, klikt u onderaan het venster op Opslaan. Als u uw wijzigingen opslaat, kunt u dit niet ongedaan maken.

Alles openen   |   Alles sluiten

Apps toevoegen aan een collectie

Opmerking: Een collectie kan maximaal honderd apps bevatten.

1. Klik in het zijmenu op Apps organiseren ordenen: apps.
  2. Klik aan de linkerkant van de collectie die u wilt bewerken op Toevoegen Toevoegen.
  3. Selecteer de apps die u wilt toevoegen. U kunt de zoekbalk gebruiken om bepaalde apps te vinden.
    Als u klaar bent, klikt u op Apps toevoegen.
  4. Klik in de rechterbenedenhoek op Opslaan.
Apps in een collectie opnieuw ordenen
  1. Klik in het zijmenu op Apps organiseren ordenen: apps.
  2. In de collectie die u wilt bewerken, gebruikt u de pijl-links Pijl-links en de pijl-rechts Pijl-rechts naast een app om de apps in de gewenste volgorde te zetten.
  3. Klik in de rechterbenedenhoek op Opslaan.
Apps uit een collectie verwijderen
  1. Klik in het zijmenu op Apps organiseren ordenen: apps.
  2. In de collectie die u wilt bewerken, klikt u in de rechterbovenhoek van de app die u uit de collectie wilt verwijderen op Verwijderen Intrekken.
  3. Klik in de rechterbenedenhoek op Opslaan.
De naam van een collectie wijzigen
  1. Klik in het zijmenu op Apps organiseren ordenen: apps.
  2. Klik op Bewerken Bewerken in de collectie waarvan u de naam wilt wijzigen.
  3. Geef een nieuwe naam op voor de collectie. Klik op OK.
  4. Klik in de rechterbenedenhoek op Opslaan.
Collecties opnieuw ordenen
  1. Klik in het zijmenu op Apps organiseren ordenen: apps.
  2. Gebruik de pijl-omhoog Pijl-omhoog en pijl-omlaag Down Arrow aan de rechterkant van elke collectie om ze in de gewenste volgorde te zetten.
  3. Klik in de rechterbenedenhoek op Opslaan.

Een collectie kopiëren

1. Klik in het zijmenu op Apps organiseren ordenen: apps.
  2. Klik op Dupliceren Kopiëren.
  3. Klik op Maken.
  4. Optioneel: Bewerk de collectie.
  5. Klik in de rechterbenedenhoek op Opslaan.

Een collectie verwijderen

1. Klik in het zijmenu op Apps organiseren ordenen: apps.
  2. Klik op Verwijderen Verwijderen in de collectie die u wilt verwijderen.
  3. Klik op Verwijderen.
  4. Klik in de rechterbenedenhoek op Opslaan.