Een DPO of EU-vertegenwoordiger registreren voor de AVG

Als uw organisatie op basis van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie (EU) verplicht is een functionaris voor gegevensbescherming (data protection officer, DPO), een EU-vertegenwoordiger of beide aan te wijzen, moet u de gegevens van deze persoon/personen registreren in Managed Google Play.

U moet voor deze taak zijn ingelogd als beheerder of eigenaar.

Uw vertegenwoordigers registreren

1. Log in bij Managed Google Play.
  2. Klik op Beheerdersinstellingen.
  3. Klik in de gedeelten Verantwoordelijke voor gegevensbescherming (Data Protection Officer) en EU-vertegenwoordiger op Bewerken Bewerken.
  4. Geef de contactgegevens van de verantwoordelijke voor gegevensbescherming en/of de EU-vertegenwoordiger op, zoals vereist voor uw organisatie op basis van de AVG.
  5. Klik op Opslaan.

Over de DPO en EU-vertegenwoordiger

• Een functionaris/verantwoordelijke voor gegevensbescherming (data protection officer, DPO) is de persoon die (waar van toepassing) zorgt dat de vereisten van de AVG worden nageleefd. In de AVG staan de criteria en voorwaarden waaronder een functionaris voor gegevensbescherming wordt aangewezen.
  • Een EU-vertegenwoordiger is de persoon die (waar van toepassing) klanten vertegenwoordigt die niet zijn gevestigd in de EU met betrekking tot hun verplichtingen volgens de AVG.