Apps toevoegen op apparaten zonder werkprofiel

Als een werkprofiel niet wordt ondersteund op je apparaat, voeg je apps op verschillende manieren toe, afhankelijk van of je een beheerd Google-account hebt. Neem contact op met je beheerder als je niet zeker weet wat voor account je hebt.

Wat voor account heb je?

Ik heb een beheerd Google-account

Je moet je beheerde Google-account toevoegen aan je apparaat.

1. Open de Play Store Play Store
  2. Tik op Menu Menu en dan selecteer je beheerde Google-account.
  3. Geef toestemming om je werkaccount te gebruiken met Google Play.
  4. Tik op Werk-apps om toegang te krijgen tot goedgekeurde apps. Je moet misschien omlaag scrollen om de link Werk-apps te zien.

Opmerking: De link Werk-apps is alleen zichtbaar als je beheerder apps voor je heeft goedgekeurd.

Ik heb geen beheerd Google-account

Als je geen beheerd Google-account hebt, moet je nog steeds het beheerde account toevoegen dat je gebruikt op het werk. Apps die je moet gebruiken op het werk, staan dan in je beheerde account.

1. Open de Play Store Play Store.
  2. Installeer de apparaatbeleidcontroller-app die je bedrijf gebruikt. Neem contact op met je IT-beheerder als je hulp nodig hebt.
  3. Open de app en volg de instructies om je beheerde account toe te voegen aan je apparaat.
  4. Open de Play Store Play Store.
  5. Tik op Menu Menu en dan selecteer je beheerde account.

Goedgekeurde apps staan in je beheerde account.