Rollen toewijzen in bedrijven

Als je een reeks Managed Google Play-accounts maakt, wordt het gebruikte Google-account een beheerdersaccount voor de reeks. Als Managed Google Play-beheerder kun je andere gebruikers toevoegen om je te helpen taken in Managed Google Play te beheren. Je wijst aan elke gebruiker een rol toe. Je kunt zoveel gebruikers toevoegen als je wilt.

Soorten rollen

Beheerders kunnen app-beheertaken uitvoeren. Ze kunnen bijvoorbeeld apps goedkeuren en gratis en betaalde apps beheren.
Eigenaren hebben de meeste rechten. Ze kunnen alles doen wat beheerders kunnen doen. Ook kunnen ze het volgende:

• Beheerders en eigenaren toevoegen en verwijderen.
  • De reeks verwijderen.

Rollen beheren

Een beheerder toevoegen

Alleen een eigenaar kan een beheerder toevoegen.

1. Log in bij Managed Google Play.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Toevoegen Toevoegen.
  4. Geef het e-mailadres op van de gebruiker die je wilt toevoegen en klik op Uitnodigen.
  5. Er wordt een uitnodigingsmail verzonden naar de gebruiker. Klik op Sluiten.

Nadat je een gebruiker hebt uitgenodigd om beheerder te worden, verschijnt hun e-mailadres in de lijst met beheerders. Een nieuwe beheerder moet de uitnodiging accepteren voordat je hun gegevens kunt bewerken. Nadat de persoon de uitnodiging heeft geaccepteerd, kan die inloggen bij Managed Google Play en app-beheertaken uitvoeren.

Een eigenaar maken

Alleen een eigenaar kan een andere eigenaar maken. Gebruikers moeten eerst worden uitgenodigd als beheerder voordat je een eigenaar van ze kunt maken.

1. Log in bij Managed Google Play.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Selecteer de beheerder en klik op Bewerken Bewerken.
  4. Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en selecteer Eigenaar.
  5. Klik op Updaten.
Tip: We raden je aan een tweede eigenaar aan een reeks toe te voegen vanwege redundantie. Volg hiervoor deze stappen.
Een eigenaar of beheerder verwijderen

Alleen een eigenaar kan een eigenaar of beheerder verwijderen.

1. Log in bij Managed Google Play.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Selecteer de eigenaar of beheerder en klik op Bewerken Bewerken.
  4. Klik op Verwijderen Verwijderen om te bevestigen.
Tip: We raden je aan verificatie in 2 stappen aan te zetten voor het account dat wordt gebruikt voor Managed Google Play.