Privé-apps publiceren vanuit de Play Console

Opmerking: Als Google uw EMM-provider is, kunt u privé-apps publiceren vanuit de Beheerdersconsole. Als u een externe EMM-provider gebruikt, kunt u mogelijk privé-apps publiceren vanuit uw EMM-console. Neem voor meer informatie contact op met uw EMM-provider.

Als u privé-apps wilt publiceren vanuit de Play Console, moet u zich registreren voor een Google Play-ontwikkelaarsaccount. Het account geeft u de juiste beheerdersrechten om privé-apps te uploaden en te publiceren naar Managed Google Play. U gebruikt vervolgens uw EMM-console om deze apps naar gebruikers te distribueren.

Voor privé-apps moet u instellingen opgeven waardoor deze apps alleen beschikbaar zijn voor gebruikers van uw organisatie en ze gemakkelijk te vinden zijn. Daarnaast moet u bepaalde instellingen opgeven als u de app zelf host in plaats van deze door Google te laten hosten.

Registreren als ontwikkelaar

Als u eigen apps of openbare apps wilt publiceren, moet u zich registreren als ontwikkelaar.

1. Log in op het Google-account waarvoor u een ontwikkelaarsaccount wilt registreren.
  2. Ga naar de Google Play Console om de registratie te starten.
  3. Vink het vakje met de overeenkomst aan om de distributieovereenkomst voor Google Play-ontwikkelaars te accepteren. Als uw account deze overeenkomst eerder heeft geschonden, kunt u zich niet registreren als Google Play-ontwikkelaar.
  4. Klik op Doorgaan naar betaling.
  5. Betaal de registratiekosten en klik op Accepteren en doorgaan.
  6. Voer de gegevens voor uw ontwikkelaarsaccount in, waaronder een ontwikkelaarsnaam die wordt weergegeven op Google Play.

Uw registratie als Google Play-ontwikkelaar wordt binnen 48 uur verwerkt.

Publiceren naar uw eigen organisatie
  1. Log in bij de Google Play Console.
  2. Klik op Nieuwe app toevoegen.
  3. Selecteer een standaardtaal en voeg een titel toe voor de app.

De naam moet precies overeenkomen met hoe u deze wilt weergeven in Managed Google Play.

4. Ga naar Prijzen en distributie > Gebruikersprogramma's > Managed Google Play.
  5. Vink het vakje Geavanceerde Managed Google Play-functies inschakelen aan.
  6. Vink het vakje Deze app privé targeten op een lijst met organisaties aan.
  7. Klik op Organisaties kiezen.
  8. Voor elke organisatie waarnaar u de app wilt publiceren, voert u de organisatie-ID en een beschrijving (of naam) in en klikt u op Toevoegen. U kunt maximaal honderd organisaties per app opgeven.
  9. Klik op Gereed.
  10. Als u klaar bent om uw app te publiceren, maakt u een productierelease en implementeert u deze. Nadat uw app is gepubliceerd, kunt u nieuwe releases maken of een gefaseerde implementatie opzetten.

Na publicatie is uw app binnen enkele uren beschikbaar voor distributie via uw EMM-console.

Als het ontwikkelaarsaccount waarmee u uw privé-app heeft gepubliceerd, ook een beheerdersaccount voor uw organisatie is, wordt de app automatisch goedgekeurd voor uw organisatie. Als u aanvullende organisaties target waarvan u niet de beheerder bent, moeten de beheerders van deze organisaties de privé-app handmatig goedkeuren.

Publiceren door externe ontwikkelaars toestaan

Als u externe ontwikkelaars (zoals een bureau of een softwareontwikkelingsbedrijf) gebruikt om aangepaste eigen apps te maken voor uw organisatie, moet u hun uw organisatie-ID sturen zodat ze apps kunnen publiceren naar uw organisatie.

Uw organisatie-ID opvragen:

1. Log in bij de Managed Google Play Store.
  2. Klik op Beheerdersinstellingen.
  3. Kopieer de ID-tekenreeks van uw organisatie uit het vak Organisatie-informatie en stuur deze naar uw ontwikkelaar.

Opmerking: Externe ontwikkelaars kunnen eigen apps mogelijk rechtstreeks vanuit hun ontwikkelingstools publiceren. Voor meer informatie bekijkt u Eigen apps publiceren voor uw zakelijke klanten.

Een eigen app publiceren binnen de organisatie van een klant (als externe ontwikkelaar):

Als u als bureau-ontwikkelaar een publicatiestroom wil beheren namens uw klant of als u een app voor een klant met meerdere organisaties heeft gebouwd en niet wilt dat de app in de openbare Play Store wordt weergegeven, kunt u de organisatie-ID's van uw klanten gebruiken om deze apps rechtstreeks te publiceren naar de organisaties van uw klant.

1. Log in bij de Play Console.
  2. Gebruik de organisatie-ID die door uw klant is verstrekt om de privé-app te publiceren in de organisatie van uw klant.