Openbare apps kiezen

Je kunt verschillende gratis apps selecteren en goedkeuren in de Managed Google Play Store. Ook kun je ze ordenen op pagina's met de console voor zakelijk mobiliteitsbeheer (Enterprise Mobility Management, EMM) en ze beschikbaar maken voor individuele werknemers in je organisatie.

Nadat je een app hebt goedgekeurd, kun je de EMM-console gebruiken om de app beschikbaar te maken voor gebruikers zodat ze die kunnen installeren. Via de EMM-console kun je apps ook op afstand verwijderen van de apparaten van gebruikers.

Gratis apps zoeken
Als je de Managed Google Play Store opent, zie je een aantal apps die je kunt goedkeuren voor gebruik in je organisatie. Als je de gewenste app niet ziet, kun je zoeken in de hele app-catalogus van Google Play:
  1. Ga naar Managed Google Play.
  2. Voer in de zoekbalk een zoekterm in.
  3. Selecteer Alle apps in het menu Alle apps.
  4. Selecteer Gratis in het menu Alle prijzen.
Gratis apps goedkeuren, zodat gebruikers deze kunnen installeren

Zo keur je een app goed:

1. Log in bij Managed Google Play.
  2. Zoek de app die je wilt goedkeuren en klik erop.
  3. Klik op Goedkeuren.
  4. Klik op Goedkeuren om de app-rechten namens je bedrijf te accepteren.
  5. Klik op Gereed.
Gratis apps verwijderen van de lijst met goedgekeurde apps
Als je niet meer wilt dat een gratis app beschikbaar is voor gebruikers, kun je deze verwijderen uit de lijst met goedgekeurde apps. Wanneer je een app verwijdert uit de lijst met goedgekeurde apps, zien gebruikers die de app niet hebben geïnstalleerd deze niet meer in de Managed Google Play Store. Als iemand de app wel heeft geïnstalleerd, blijft deze zichtbaar in Mijn apps totdat deze wordt verwijderd.

Zo verwijder je een app van de lijst met goedgekeurde apps:

1. Log in bij Managed Google Play.
  2. Selecteer Mijn zakelijke apps in het menu Startpagina Store.
  3. Selecteer Gratis in het menu Alle apps.
  4. Klik op de app die je wilt verwijderen.
  5. Klik op de knop Goedkeuring ongedaan maken.
  6. Klik op de knop OK.