Som forebyggende helbredsforanstaltning for vores supportspecialister i forbindelse med COVID-19 har vi lavere bemanding end normalt. Se dine muligheder for at komme i kontakt med en supportspecialist, eller gå til Hjælp

Brug systemet til notifikationer om COVID-19-eksponering på din Android-telefon

Du kan få hjælp til at finde ud af, om du har været i kontakt med en person, som har angivet, at vedkommende har COVID-19, ved at aktivere notifikationer om eksponering. Du kan deaktivere dem igen, hvis du ombestemmer dig.

Hvis du vil bruge systemet, skal du downloade en officiel app fra de offentlige sundhedsautoriteter i dit område.

• Hvis du har COVID-19, kan du angive det i appen for at hjælpe med at underrette de personer, du har været i kontakt med.
  • Hvis du har været i kontakt med en person, der har angivet, at vedkommende har COVID-19, bliver du underrettet af appen, som derefter giver dig yderligere instruktioner.

Sådan modtog din telefon opdateringen

Din Android-telefon modtager jævnligt opdateringer i baggrunden. Systemet til notifikationer om eksponering blev introduceret i en opdatering til Google Play-tjenester.

Systemet er som standard deaktiveret. Denne teknologi fungerer kun, hvis du tilvælger den. Du kan altid deaktivere den, hvis du ombestemmer dig.

De fleste Android-telefoner modtager denne opdatering. Nogle Huawei-telefoner modtager muligvis ikke opdateringen.

Du skal bruge følgende for at komme i gang

Download en officiel app

I Play Butik kan du downloade en officiel app fra sundhedsmyndighederne i dit land.

Nogle sundhedsmyndigheder udvikler tilpassede apps, og nogle tilpasser en skabelonapp fra Google. Apps, der fungerer sammen med systemet til notifikationer om eksponering, har dette badge . Apps, der ikke har badget, anvender ikke systemet til notifikationer om eksponering.

Sådan downloader du en officiel app:

1. Find tilgængelige apps for dit område.
  2. Hvis der er en tilgængelig app, skal du downloade den i Play Butik.
Appen fortæller dig, hvordan du aktiverer notifikationer om eksponering. Kontakt appudvikleren for at få hjælp til appen.

Tjek eller skift telefonindstillinger

Sådan fungerer notifikationer om eksponering

Når du har tilvalgt systemet til notifikationer om eksponering, genererer systemet vilkårlige id'er på din enhed. Din telefons vilkårlige id'er udskiftes hvert 10. til 20. minut for at undgå sporing.

Din telefon deler i baggrunden via Bluetooth disse vilkårlige id'er med de telefoner i nærheden af dig, hvor notifikationer om eksponering også er aktiveret. Når din telefon registrerer et vilkårligt id fra en anden enhed, registrerer og gemmer den id'et.

Hvis en person rapporterer, at vedkommende har COVID-19, og vedkommendes id er gemt på din telefon, giver appen dig besked om, hvad du skal gøre.

Sådan vurderer appen graden af eksponering

De offentlige sundhedsautoriteter afgør, hvilke faktorer der kan indikere eksponering.

Hvis din app registrerer, at du har været i kontakt med en person, der har angivet, at vedkommende har COVID-19, kan systemet dele oplysninger med appen, bl.a.:

• Den dato, hvor den pågældende kontakt fandt sted.
  • Varigheden af kontakten.
  • Hvor stærkt Bluetooth-signalet var, da kontakten blev registreret.

Appen fra de offentlige sundhedsautoriteter har ikke tilladelse til at anvende din telefons placering.

Selve systemet Notifikationer om eksponering anvender ikke din placering, og det deler ikke andre brugeres identitet med appen, Google eller Apple.

Sådan beskytter systemet til notifikationer om eksponering dine personlige oplysninger

Du vælger selv at bruge systemet og dele dine data

Systemet fungerer kun, hvis du vælger at bruge det. Du bestemmer, om du vil modtage notifikationer om eksponering, og du bestemmer, om og hvornår du vil dele dine data. Hvis du har COVID-19, kan du vælge at dele dine vilkårlige id'er med appen.

Din identitet kan hverken ses af Google, Apple eller nogen andre brugere

Alle de matches, der registreres af systemet til notifikationer om eksponering, sker på din enhed. Det betyder, at det kun er dig og din app, der ved, at du har COVID-19 eller har været i kontakt med en person, der har angivet, at vedkommende har COVID-19. Din identitet deles aldrig med Apple, Google eller andre brugere.

Din placering spores ikke

Systemet til notifikationer om eksponering hverken indsamler eller anvender placeringsdata fra din enhed. Det anvender Bluetooth, som kan bruges til at registrere, om to enheder er i nærheden af hinanden – uden at afsløre, hvor enhederne er.

Appen fra de offentlige sundhedsautoriteter har heller ikke tilladelse til at bruge din telefons placering eller spore din placering i baggrunden.

Få flere oplysninger om, hvorfor placering skal være aktiveret, før Notifikationer om eksponering fungerer i Android 10 eller ældre.

Systemet kan kun anvendes af offentlige sundhedsautoriteter

Det er kun apps fra offentlige sundhedsautoriteter, der kan anvende systemet. Apps fra offentlige sundhedsautoriteter skal opfylde visse kriterier vedrørende privatliv, sikkerhed og brug af data.

Andre muligheder

Deaktiver notifikationer om eksponering

Notifikationer om eksponering er som standard deaktiveret.

Hvis du har tilvalgt funktionen og efterfølgende har ombestemt dig, kan du deaktivere den i Indstillinger på din Android-telefon eller afinstallere appen fra sundhedsmyndighederne.
Vigtigt! Når du har deaktiveret denne funktion, får du ikke besked, hvis du har været eksponeret for COVID-19.
  1. Åbn appen Indstillinger på din Android-enhed.
  2. Tryk på Google efterfulgt af Notifikationer om COVID-19-eksponering.
  3. Deaktiver notifikationer om eksponering.
Slet din eksponeringshistorik
Når du har tilvalgt systemet, kan du slette de vilkårlige id'er, der er gemt på din enhed. De slettes desuden automatisk efter 14 dage. Du kan ikke slette de vilkårlige id'er, der er gemt på andres enheder, eller som du har delt med en app.
Vigtigt! Når du har slettet disse data, vil du ikke få besked, hvis du har været eksponeret for COVID-19.
  1. Åbn appen Indstillinger på din Android-enhed.
  2. Tryk på Google efterfulgt af Notifikationer om COVID-19-eksponering.
  3. Tryk på Slet vilkårlige id'er efterfulgt af Slet.
Få hjælp til appen fra sundhedsmyndighederne
Kontakt appudvikleren for at få hjælp til din app.
Hvis du har været i kontakt med en person, der har angivet, at vedkommende har COVID-19
Du får muligvis en notifikation fra sundhedsmyndighedernes app om, at du har været eksponeret for COVID-19. Hvis du får en notifikation, fortæller appen dig, hvad du skal gøre.
Hvis du har COVID-19

Du kan angive, at du har COVID-19, i appen fra sundhedsmyndighederne.

Din app beder dig muligvis om at dele dine vilkårlige id'er. Dette hjælper sundhedsmyndighederne med at underrette andre.

Din app kan derefter tjekke, om dine vilkårlige id'er er gemt på andres enheder. Den underretter muligvis andre, der har været i kontakt med dig. Din identitet afsløres ikke.