Als voorzorgsmaatregel in het kader van COVID-19 werken we met een beperkt team van supportspecialisten. Bekijk de opties om contact op te nemen met een supportspecialist of raadpleeg het Helpcentrum

Problemen met abonnementen oplossen

Afhankelijk van uw probleem kunt u de volgende oplossingen proberen.

Ontbrekende abonnementen zoeken

Als u uw abonnementen niet kunt vinden, checkt u of u bent ingelogd op het juiste account.

Log in op het Google-account waaraan uw abonnementen zijn gekoppeld. Meer informatie over hoe u een account kunt toevoegen of tussen accounts kunt schakelen
  • Het e-mailadres dat u heeft gebruikt met de abonnementsapp, kan verschillen van uw Google-account.
  • Check uw andere e-mailaccounts en zoek de bon van het abonnement om te zien waar u het abonnement heeft toegevoegd.
  • Neem contact op met uw gezinsleden. Mogelijk heeft u het account van een gezinslid gebruikt om u te abonneren.

Belangrijke informatie over abonnementen voor gebruikers in India

Belangrijk: Vanwege de kennisgeving van de Reserve Bank of India over e-mandaten ondersteunt je betaalmethode misschien geen abonnementen met automatische verlenging. Als je geen optie ziet om een abonnement in te stellen dat automatisch wordt verlengd of als je bestaande verlenging mislukt, kun je een van deze opties proberen:

• Koop een pas voor eenmalige toegang.
  • Probeer te betalen met een andere betaalmethode.
  • Neem contact op met je bank als je nog steeds problemen hebt.

Als je vóór 1 april 2021 een abonnement hebt afgesloten, moet je misschien je kaart verifiëren om je abonnement te verlengen. Zoek naar een e-mail van googleplay-noreply@google.com met de titel 'Actie vereist om je abonnement op {app_ name} te behouden' en klik op de knoplink in de e-mail.

Instructies voor de verificatie van de betaalmethode voor je abonnement met automatische verlenging:

Problemen met kosten oplossen als de app al is verwijderd

Als u de app heeft verwijderd, moet u nog steeds het abonnement opzeggen, anders worden er kosten in rekening gebracht.

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Betalingen en abonnementen en dan Abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat je wilt opzeggen.
  5. Tik op Abonnement opzeggen.
  6. Volg de instructies.

Meer informatie over het aanvragen van een terugbetaling

Problemen met de betaling voor een abonnement oplossen

Als u uw betaalmethode bent kwijtgeraakt of deze is gestolen, of als u een e-mail heeft gekregen dat uw betaalmethode is geweigerd, probeert u een andere betaalmethode.

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Check of u bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Tik op Menu Menu en dan Abonnementen.
  4. Zoek het abonnement dat u wilt updaten.
  5. Kies uit de volgende opties:
    • Tik op Beheren voor actieve abonnementen.
    • Tik op Updaten om uw betaalmethode aan te passen.
  6. Volg de instructies om uw betaalmethode te updaten.

Belangrijk: Als je betaalmethode wordt geweigerd of onvoldoende saldo heeft, kan je abonnement worden opgezegd. Als dit gebeurt, moet je je abonnement opnieuw instellen.