Uppleva AR med Google Play-tjänster för AR

Du kan utforska förstärkt verklighet (AR) i appar.

Vad är AR?

I förstärkt verklighet används enheten till att blanda digitalt innehåll med din omgivning. Till skillnad från virtuell verklighet (VR) behöver du inte kikare, glasögon eller annan extra utrustning. I stället använder du enhetens kamera och en AR-app.

Detta behövs

Om du vill använda Google Play-tjänster för AR behöver du en Android-enhet med

• ett Google-konto
  • ARCore-certifiering
  • minst 1 GB ledigt utrymme
  • minst en AR-app installerad
  • ett mobilnätverk utan datapriser.

Kontrollera vilka enheter som är AR-certifierade.

Så fungerar det

Med Google Play-tjänster för AR får du tillgång till AR-funktioner i appar som har skapats för Googles AR-plattform på enheten.

Installera Google Play-tjänster för AR

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på Android-enheten.
  2. Leta upp appen Google Play-tjänster för AR.
  3. Tryck på Ladda ned.

Avinstallera Google Play-tjänster för AR

Om du inte använder AR-appar kan du avinstallera Google Play-tjänster för AR.

1. Öppna enhetsinställningarna på Android-enheten.
  2. Leta upp Google Play-tjänster för AR under Appar och aviseringar.
  3. Tryck på Avinstallera.