Ställa in en utgiftsbudget på Google Play

Du kan hålla koll på dina utgifter på Google Play och ställa in en budget.

Ange en budget

Du kan bara ställa in en budget i den valuta som följer av landsinställningen i din Google Play-profil. Läs mer om hur du byter land på Google Play. Att ställa in en budget hindrar dig inte från att faktiskt köpa något.

1. Öppna appen Google Play Butik Play Butik på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny till vänster följt av Konto följt av Köphistorik.
  3. Välj Ange en budget.
  4. Ange ett belopp och tryck på Spara.

Varje gång du köper något med kontot visas ett meddelande som talar om ifall du har överskridit budgeten eller är nära att göra det.

Obs! Budgethistoriken lagras per månad i Google-kontot, men tas bort efter ett år.

Ändra en budget

1. Öppna appen Google Play Butik Play Butik på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny till vänster följt av Konto följt av Köphistorik.
  3. Välj Ändra budget.
  4. Ändra beloppet och tryck på Spara.

Ta bort en budget

1. Öppna appen Google Play Butik Play Butik på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny till vänster följt av Konto följt av Köphistorik.
  3. Tryck på Ta bort budget.

Se hur mycket av budgeten du har använt

1. Öppna appen Google Play Butik Play Butik på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny till vänster följt av Konto följt av Köphistorik.

Åtgärda problem med att ställa in eller ta bort en budget

Om du får ett felmeddelande när du ska ställa in eller ta bort en budget kollar du internet- eller mobildataanslutningen och försöker igen.