Slik gjenoppretter du spilldata og løser andre feil i Google Play Spill-mobilappen

Noen spill lagrer fremgangen din automatisk når du er logget på med Google Play Spill-mobilappen. Hvis et spill har automatisk lagring, kan du synkronisere spilldataene dine og fortsette der du slapp. Hvis du får en ny Android-telefon, må du logge på den samme kontoen du brukte tidligere, for å gjenopprette spillfremgangen.

Gjenopprett spillfremgang i Google Play Spill-mobilappen

Hvis fremgangen i spillet er borte, bør du sjekke om spillet bruker Google Play Spill-mobilappen – og om du er logget på den riktige kontoen. Prøv disse trinnene:

1. Åpne Play Butikk-appen Google Play på Android-enheten din.
  2. Søk etter spillet, og åpne spillets detaljside.
  3. Under forhåndsvisningsbildene trykker du på Les mer. Se etter «Bruker Google Play Spill-mobilappen» nederst.
  4. Hvis spillet bruker Google Play Spill-mobilappen, åpner du det og går til «Prestasjoner»- eller «Poengoversikter»-skjermen.
    • Hvis du ikke finner skjermen for prestasjoner eller poengoversikten, kan du følge trinnene for å tømme lagringen nedenfor. I trinn 3 velger du spillet i stedet for Google Play Spill-mobilappen.
  5. På «Prestasjoner»- eller «Poengoversikter»-skjermen trykker du på profilbildet ditt øverst for å se hvilken konto du bruker.
  6. Hvis denne kontoen ikke samsvarer med kontoen du brukte tidligere, går du tilbake og trykker på Mer Mer og så Logg av.
  7. Åpne spillet på nytt, og logg på den riktige kontoen.

Tips: Fremgangen din lagres ikke automatisk i alle spill. Hvis disse trinnene ikke fungerer for deg, bør du kontakte utvikleren direkte.

Slik unngår du å miste spillfremgang

1. På Android-enheten din åpner du Google Play Spill-mobilappen Play Spill.
  2. Øverst trykker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Under gamer-ID-en din ser du hvilken konto du er logget på.
    • Hvis kontoinformasjonen er feil: Trykk på e-postadressen din, og velg den riktige kontoen.
  4. Slå på «Logg på støttede spill automatisk». Du blir logget på nye spill med denne kontoen.

Løs problemer med Google Play Instant

Spill som er utviklet for Google Play Instant, har en «Spill umiddelbart»-knapp eller en «Prøv»-knapp du kan trykke på for å prøve spillet umiddelbart – uten å måtte installere det. Hvis du har problemer med instant-apper, kan du prøve å velge bort bruk av instant-apper og så velge det igjen. Finn ut hvordan du velger det bort og velger det igjen.

Løs andre feil med Google Play Spill-mobilappen

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Apper og varsler og så Se alle appene.
  3. Rull ned, og trykk på Google Play Spill-mobilappen.
  4. Trykk på Lagring og så Tøm lagring.
  5. Åpne Play Spill-appen på nytt.

Du kan også prøve disse trinnene på nytt og velge Google Play-tjenester eller spillet du har problemer med.

Start enheten på nytt

1. Trykk og hold inne av/på-knappen til menyen vises.
  2. Trykk på Slå av eller Start på nytt hvis det er et alternativ.
  3. Hvis det er nødvendig, trykker og holder du på av/på-knappen til enheten slås på igjen.

Har du fortsatt problemer?

Hvis disse trinnene ikke fungerer, kan du se andre feilsøkingstrinn.