Mitä tehdä, jos joudut Google Play ‑lahjakortteihin liittyvän huijauksen uhriksi

Jos olet Play-lahjakortteihin liittyvän huijauksen uhri, alla on ohjeita ja tärkeitä tietoja:

Huijauksesta ilmoittaminen

Jos olet joutunut lahjakorttihuijauksen uhriksi, ilmoita asiasta paikalliselle poliisilaitokselle. Voit myös ilmoittaa huijauksesta kauppakomissiolle (Federal Trade Commission).

Ilmoita lahjakorttihuijauksesta seuraavaksi Googlelle. Jos ilmoitat huijauksesta, voit auttaa estämään vastaavanlaisen epäilyttävän toiminnan jatkossa.

Ilmoita lahjakorttihuijauksesta Googlelle

Jos sinulla ei ole Google-tiliä: Voit ilmoittaa lahjakorttihuijauksesta Googlelle käyttämällä tätä lomaketta.

Vinkki: Henkilön, joka ilmoittaa huijauksesta Googlelle, täytyy olla se, johon huijaus vaikuttaa.

Näin tiedät, että olet joutunut huijauksen uhriksi

Jos joku pyytää sinua ostamaan Google Play ‑lahjakortin ja kertomaan sen koodin, jotta voit maksaa jotain Google Playn ulkopuolelta, kyse voi olla huijauksesta.

• Huijari soittaa ja esiintyy veroviranomaisena tai muuna vastaavana. (Esim. Yhdysvalloissa hän voi esiintyä IRS:n edustajana.) Huijari väittää, että sinun on maksettava esimerkiksi veroja, takuusumma tai velka. Hän sanoo, että sinut pidätetään, omaisuuttasi takavarikoidaan tai tunnistetietosi (esim. henkilötunnus) poistetaan käytöstä, ellet maksa soittajalle lahjakortin arvoa.
  • Huijari esiintyy pulassa olevana perheenjäsenenä, asianajajana tai muuna perheenjäsenen edustajana. Huijari kertoo, että asian korjaaminen edellyttää lahjakorteilla maksamista. Hän voi myös yrittää estää sinua kysymästä asiasta perheenjäseneltä. Älä usko huijaria. Älä koskaan osta toiselle lahjakortteja tai kerro lahjakorttien koodeja.

Nämä esimerkit kattavat vain osan huijaustyypeistä, sillä huijarit muuttavat menetelmiään jatkuvasti. Jos joku pyytää sinulta koodia, kyse voi olla huijauksesta.

Lahjakortin tunnistaminen

Google Play ‑lahjakortin koodi

Lahjakorttihuijausten välttäminen

• Älä koskaan maksa Google Play ‑lahjakorteilla mitään Google Playn ulkopuolella (esim. veroja tai takuusummia). Google Play ‑lahjakortteja voi käyttää vain ostosten tekemiseen Google Playssa.
  • Älä koskaan jaa lahjakortin takana olevaa koodia.

Kadonneesta tai varastetusta lahjakortista ilmoittaminen

Google Play ‑lahjakortteja ei voi jälleenmyydä, vaihtaa tai siirtää arvoa vastaan, joten emme voi myöntää sinulle uutta lahjakorttia.

Katso lisätietoja lahjakorttien rajoituksista Google Play ‑lahjakorttien käyttöehdoista.

Google Play ‑lahjakortteja ei voi lunastaa käteistä vastaan eikä niitä voi ladata tai palauttaa, ellei laki niin edellytä.

Muita lähteitä

Google-huijausten välttäminen ja niistä ilmoittaminen