Play Store wordt niet geopend of geladen, of kan geen apps downloaden

Probeer de onderstaande stappen om problemen met Google Play op te lossen. Deze stappen kunnen helpen wanneer het volgende aan de hand is:
  • U kunt geen apps of games downloaden of installeren vanuit de Google Play Store
  • U kunt geen muziek, films, tv-programma's of andere content downloaden via Google Play
  • De Google Play Store-app wordt niet geopend of geladen, of crasht nadat deze is geopend
  • Downloads en app-updates lopen vast en worden niet voltooid

Stap 1: Controleer of u een stabiele verbinding met een wifi- of datanetwerk heeft

Zorg er eerst voor dat u een stabiele internetverbinding heeft. U kunt het beste verbinding maken met een wifi-netwerk. Als u geen toegang heeft tot wifi, zorg dan voor een stabiele mobiele dataverbinding. Probeer de download vervolgens opnieuw.

Meer hulp bij verbindingsproblemen op Android-apparaten

Stap 2: Wis het cachegeheugen en de gegevens van de Play Store

Hierdoor krijgt de app een nieuwe start en kunnen problemen worden opgelost.

1. Open de app Instellingen Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Alle apps bekijken.
  3. Scroll omlaag en tik op Google Play Store Google Play.
  4. Tik op Opslag en dan Cache wissen.
  5. Tik vervolgens op Gegevens wissen.
  6. Open de Play Store opnieuw en probeer de download opnieuw.

Stap 3: Start uw apparaat opnieuw op

Als u nog steeds niet kunt downloaden nadat u het cachegeheugen en de gegevens van de Play Store heeft gewist, start u uw apparaat opnieuw op.

1. Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat het menu wordt weergegeven.
  2. Tik op Uitschakelen of Opnieuw opstarten als dit een optie is.
  3. Houd zo nodig de aan/uit-knop ingedrukt totdat uw apparaat weer wordt ingeschakeld.

Ondervindt u nog steeds problemen?

Als deze stappen niet werken, raadpleeg dan andere stappen voor het oplossen van problemen.