Problemen met het downloaden van apps oplossen aan de hand van basisstappen voor probleemoplossing

Probeer de onderstaande stappen als het volgende aan de hand is:

• Downloads en app-updates lopen vast en worden niet afgerond.
  • Je kunt geen apps of games downloaden of installeren vanuit de Google Play Store.
  • Je kunt geen boeken of andere content downloaden via Google Play.
  • Je kunt de Google Play Store-app helemaal niet openen.

Algemene stappen om dit probleem op te lossen

Je wifi- of mobiele internetverbinding checken
  • Zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt.
  • Je kunt het beste verbinding maken met een wifi-netwerk.
  • Als je geen toegang hebt tot wifi, zorg dan voor een stabiele mobiele dataverbinding.

Nadat je je internetverbinding hebt gecheckt, probeer je de app opnieuw te downloaden. Zie Problemen met je internetverbinding oplossen op Android-apparaten voor meer hulp bij verbindingsproblemen.

Check je opslagruimte

• Downloads en installaties van apps kunnen worden onderbroken als er te weinig opslagruimte op je apparaat beschikbaar is.
  • In de volgende gevallen kan je apparaat weinig opslagruimte hebben:
    • Je krijgt een melding over opslagruimte.
    • Er is minder dan 1 GB beschikbaar op je apparaat.
  • Ga naar Ruimte vrijmaken voor hulp met opslagruimte op Android.
Check op Android-systeemupdates
  1. Open de app Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Systeem en dan Systeemupdate.
  3. Je ziet de updatestatus.
  4. Volg de instructies op het scherm om updates te downloaden of te installeren.
Tip: Als je apparaat Android 2.2 of lager heeft, werkt Google Play misschien niet goed. Neem contact op met de fabrikant van het apparaat voor hulp.
De Google Play Store sluiten en opnieuw openen
  1. Swipe op je Android-apparaat omhoog vanaf de onderkant, houd even vast en haal daarna je vinger van het scherm.
  2. Swipe omhoog over de Google Play Store-app om de app te sluiten.
  3. Tik op Google Play Store-app Google Play om de app opnieuw te openen.
Je apparaat opnieuw opstarten
  1. Houd de aan/uit-knop ingedrukt.
  2. Tik op Uitzetten of Opnieuw opstarten.
  3. Als je apparaat niet opnieuw wordt opgestart, houd je de aan/uit-knop ingedrukt totdat het apparaat weer aangaat.

Meer hulp

Als de bovenstaande stappen niet werken, klik je op een link hieronder om geavanceerde stappen voor probleemoplossing te bekijken.