Play Kauppa ei käynnisty, lataudu tai lataa sovelluksia

Kokeile Google Playn ongelmien korjaamista seuraavilla keinoilla. Niistä voi olla apua, jos
  • et voi ladata tai asentaa sovelluksia tai pelejä Google Play Kaupasta
  • et voi ladata musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia tai muuta sisältöä Google Playsta
  • Google Play Kauppa ‑sovellus ei avaudu, ei lataudu tai kaatuu avaamisen jälkeen
  • lataukset ja sovelluspäivitykset jäävät jumiin.

Vaihe 1: Wi-Fi- tai mobiilidatayhteyden vahvuuden tarkistaminen

Varmista, että käytössäsi on vahva internetyhteys. Wi-Fi-verkkoon yhdistäminen on paras vaihtoehto. Jos Wi-Fin käyttö ei ole mahdollista, varmista, että käytössäsi on vahva mobiilidatayhteys. Yritä sitten latausta uudelleen.

Lue lisää Android-laitteiden yhteysongelmien ratkaisemisesta

Vaihe 2: Google Play Kaupan välimuistin ja tietojen poistaminen

Sovellus käynnistyy uudelleen ilman aiempia tietoja, jolloin ongelma saattaa ratketa.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Vieritä alaspäin ja valitse Google Play Kauppa Google Play.
  4. Valitse Tallennustila ja sitten Tyhjennä välimuisti.
  5. Valitse sitten Tyhjennä tiedot.
  6. Avaa Google Play Kauppa ja yritä latausta uudestaan.

Vaihe 3: Laitteen uudelleenkäynnistys

Jos lataus ei onnistu edes Play Kaupan välimuistin ja tietojen poistamisen jälkeen, käynnistä laite uudelleen.

1. Paina virtapainiketta, kunnes näyttöön avautuu valikko.
  2. Valitse Virta pois tai Käynnistä uudelleen, jos tämä vaihtoehto on tarjolla.
  3. Paina tarvittaessa virtapainiketta, kunnes laitteesi käynnistyy uudelleen.

Jos ongelmia esiintyy edelleen

Jos nämä vaiheet eivät auta, katso muita vianetsintäohjeita.