Play Kauppa ei käynnisty, lataudu tai lataa sovelluksia

Kokeile Google Playn ongelmien korjaamista seuraavilla keinoilla. Niistä voi olla apua, jos
  • et voi ladata tai asentaa sovelluksia tai pelejä Google Play Kaupasta
  • et voi ladata musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia tai muuta sisältöä Google Playsta
  • Google Play Kauppa ‑sovellus ei avaudu tai lataudu
  • Google Play Kauppa ‑sovellus kaatuu avaamisen jälkeen
  • lataukset ja sovelluspäivitykset jäävät jumiin.

Wi-Fi- tai mobiiliyhteyden vahvuuden tarkistaminen

Varmista, että käytössäsi on vahva internetyhteys. Wi-Fi-verkkoon yhdistäminen on paras vaihtoehto. Jos Wi-Fin käyttö ei ole mahdollista, varmista, että käytössäsi on vahva mobiilidatayhteys. Yritä sitten latausta uudelleen.

Lue lisää Android-laitteiden yhteysongelmien ratkaisemisesta.

Google Play Kaupan välimuistin ja datan tyhjentäminen

Näin sovellus voi aloittaa puhtaalta pöydältä, ja ongelma saattaa ratketa.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Vieritä alaspäin ja valitse Google Play Kauppa Google Play.
  4. Valitse Tallennustila ja sitten Tyhjennä välimuisti.
  5. Valitse sitten Tyhjennä data.
  6. Avaa Google Play Kauppa ja yritä latausta uudestaan.

Laitteen käynnistäminen uudelleen

Jos lataus ei onnistu edes Play Kaupan välimuistin ja datan poistamisen jälkeen, käynnistä laite uudelleen.

1. Pidä virtapainiketta painettuna , kunnes näytölle avautuu valikko.
  2. Valitse Virta pois tai Käynnistä uudelleen, jos tämä vaihtoehto on tarjolla.
  3. Paina tarvittaessa virtapainiketta, kunnes laite käynnistyy uudelleen.

Jos ongelma ei ratkennut

Jos nämä vaiheet eivät auta, katso muita vianetsintäohjeita.