Ratkaisuja sovellusten latausongelmiin perustason vianetsintäohjeiden avulla

​Kokeile alla olevia ohjeita, jos

• lataukset ja sovelluspäivitykset jäävät jumiin
  • et voi ladata tai asentaa sovelluksia tai pelejä Google Play Kaupasta
  • et voi ladata kirjoja tai muuta sisältöä Google Playsta.
  • Google Play Kauppa ‐sovellusta ei voi avata ollenkaan.

Tavalliset ongelmanratkaisuohjeet

Wi-Fi- tai mobiiliyhteyden tarkistaminen
  • Varmista, että internetyhteytesi toimii oikein.
  • Wi-Fi-verkkoon yhdistäminen on paras vaihtoehto.
  • Jos Wi-Fin käyttö ei ole mahdollista, varmista, että käytössäsi on vahva mobiilidatayhteys.

Kun olet tarkistanut internetyhteyden, yritä latausta uudelleen. Lisätietoa yhteysongelmista saat artikkelista Android-laitteiden internetyhteysongelmien korjaaminen.

Tallennustilan tarkistaminen

• Jos laitteen tallennustila on vähissä, sovelluksia ei välttämättä voi ladata tai asentaa.
  • Laitteesi tallennustila voi olla vähissä, jos
    • saat ilmoituksen tallennustilasta
    • laitteellasi on tilaa alle 1 Gt.
  • Lue lisää Androidin tallennustilasta Tilan vapauttaminen ‑artikkelista.
Androidin järjestelmäpäivitysten tarkistaminen
  1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Järjestelmäpäivitys.
  3. Näet päivityksen tilan.
  4. Lataa tai asenna päivityksiä näytön ohjeiden mukaan.
Vinkki: Jos laitteen käyttöjärjestelmä on Android 2.2 tai vanhempi, Google Play ei välttämättä toimi oikein. Pyydä apua laitevalmistajalta.
Google Play Kaupan sulkeminen ja avaaminen uudelleen
  1. Pyyhkäise ylös Android-laitteen näytön alareunasta, paina pitkään ja päästä irti.
  2. Sulje Play Kauppa ‐sovellus pyyhkäisemällä sen kohdalta ylöspäin.
  3. Avaa sovellus uudelleen valitsemalla Google Play Kauppa ‐sovellus Google Play.
Laitteen käynnistäminen uudelleen
  1. Pidä virtapainiketta painettuna.
  2. Valitse Virta pois tai Käynnistä uudelleen.
  3. Jos laite ei käynnisty uudelleen, paina virtapainiketta, kunnes laite käynnistyy uudelleen.​

Lisäohjeita

Jos yllä olevista ohjeista ei ollut apua, tutustu ongelmanratkaisuohjeisiin alla olevan linkin kautta.