Muita keinoja korjata Google Playn ongelmia

Jos sinulla on ongelmia Google Playn käytössä, kokeile ensin näitä vaiheita. Jos sivun ohjeet eivät ratkaise ongelmaa, noudata alla olevia ohjeita.

Tallennustilan tarkistaminen

Jos laitteesi tallennustila on vähissä, sovelluksia ei välttämättä voi ladata tai asentaa. Tallennustila voi olla vähissä, jos näet tallennustilailmoituksen tai näet tarkastettaessa, että se on alle 1 Gt.

Datayhteyden tarkistaminen

Varmista, että datayhteytesi on vahva. Wi-Fi-verkkoon yhdistäminen on paras vaihtoehto. Jos Wi-Fin käyttö ei ole mahdollista, varmista, että käytössäsi on vahva mobiilidatayhteys. Yritä sitten latausta uudelleen.

SD-kortin tarkistaminen

SD-kortit voivat aiheuttaa ongelmia, jos niitä ei ole määritetty oikein. Jos laitteessasi on SD-kortti, kokeile poistaa SD-kortti ja asettaa se uudelleen

Välimuistin ja datan tyhjennys lataustenhallinnalla

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset
  3. Valitse Lataustenhallinta. Jos sitä ei näy, valitse Näytä kaikki sovellukset tai Sovellustiedot.
  4. Avaa Google Play Palvelut.
  5. Valitse Tallennustila ja sitten Tyhjennä välimuisti.
  6. Valitse Tyhjennä tallennustila and then OK.
  7. Avaa Google Play Kauppa ja yritä latausta uudestaan.

Välimuistin ja datan tyhjennys Google Play Palveluissa

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset
  3. Valitse Lataustenhallinta. Jos sitä ei näy, valitse Näytä kaikki sovellukset tai Sovellustiedot.
  4. Avaa Google Play Palvelut.
  5. Valitse Tallennustila ja sitten Tyhjennä välimuisti.
  6. Valitse Tyhjennä tallennustila ja sitten Poista kaikki data ja sitten OK
  7. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  8. Odota viisi minuuttia ja yritä latausta uudelleen.

Play Kaupan päivityksien poistaminen ja uudelleen asentaminen

1. Varmista, että käytössäsi on luotettava Wi-Fi-yhteys.
  2. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus
  3. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset.
  4. Valitse Google Play Kauppa Google Play. Jos sitä ei näy, valitse Näytä kaikki sovellukset tai Sovellustiedot.
  5. Valitse näytön yläreunasta Lisää Lisää ja sittenPoista päivitykset
  6. Valitse OK, jos sinulta kysytään, haluatko palauttaa Play Kauppa ‑sovelluksen tehdasversioon.
  7. Avaa Google Play Kauppa ja yritä latausta uudestaan.

Androidin järjestelmäpäivitysten tarkistaminen

Android-järjestelmän päivittäminen voi auttaa Google Playta ja muita sovelluksia toimimaan oikein. Päivitysten tarkistamistapa vaihtelee laitteestasi riippuen. Kokeile näitä vaiheita:
  1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä ja sittenLisäasetukset ja sittenJärjestelmäpäivitys
  3. Katso, onko päivityksiä saatavilla.

Huom. Jos laitteesi käyttöjärjestelmä on Android 2.2 tai vanhempi, Google Play ei välttämättä toimi kunnolla. Pyydä apua laitevalmistajalta.

Google-tilin poistaminen ja lisääminen takaisin laitteeseen

Tämä poistaa Google-tilisi laitteesta ja palauttaa sen sitten.
Huom. Tilin poistamisen yhteydessä osa laitteen tiedoista poistuu. Voit silti käyttää Google-tiliisi yhdistettyjä ja pilveen varmuuskopioituja tietoja. Suuri osa tiedoista palautetaan laitteelle, kun lisäät tilin. Varmuuskopioi tärkeät tiedot ennen tämän vaiheen suorittamista.

Poista ensin tilisi:

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tilit.
  3. Valitse poistettava tili ja sitten Poista tili.
  4. Viimeistele poisto tarvittaessa antamalla laitteen kuvio, PIN-koodi tai salasana.

Lisää tili sitten uudelleen:

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tilit ja sitten Lisää tili ja sitten Google.
  3. Lisää tili seuraamalla näytöllä näkyviä ohjeita.
  4. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play
  5. Kosketa valikkoa Valikko.
  6. Etsi näytön yläosasta käyttämäsi tilin nimi ja sähköpostiosoite.
  7. Valitse alanuoli Alanuoli ja sitten tili, jota haluat käyttää.
  8. Yritä latausta uudelleen.