Ändra land i Google Play

Om du flyttar till ett nytt land kan det vara bra att ändra land i Google Play. Landet i Google Play avgör vilket innehåll som visas i butiken. Appar, spel och annat innehåll i butiken kan variera beroende på land.

• Det går bara att ändra land i Play en gång per år. Om du ändrar land kan du alltså inte byta tillbaka på ett år.
  • När du byter land kan du inte använda saldot i Google Play för det gamla landet i det nya landet.
  • Det kan hända att du förlorar åtkomsten till vissa böcker, filmer, tv-program, spel och appar.

Ändra land i Google Play

Om du vill ändra land måste du ange ett nytt land i Google Play. Om du vill göra detta måste du befinna dig i det nya landet och ha en betalningsmetod därifrån.

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Konto.
  3. Hitta ditt namn och land under Land och profiler.
  4. Om du inte har en betalningsmetod för det nya landet lägger du till en betalningsmetod genom att följa anvisningarna på skärmen. Då skapas en ny profil i Google Payments som är länkad till det nya landet.
    • Den första betalningsmetoden måste vara från det land du lägger till en profil för.
    • När du har skapat profilen kan du lägga till betalningsmetoder för andra länder.
  5. Google Play Butik för det nya landet visas automatiskt. Det kan ta upp till 24 timmar att genomföra bytet.
Byta mellan landsprofiler

Viktigt! Det går att ändra land i Play en gång per år. Om du ändrar land kan du inte byta igen på ett år.

Om du redan har konfigurerat en profil för ett nytt land kan du byta mellan det gamla och nya kontot.

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Konto.
  3. Två länder visas under Land och profiler: det nuvarande landet i Google Play och landet där du befinner dig.
  4. Tryck på det land du vill byta till. Det kan ta upp till 24 timmar innan alla inställningar har ändrats till det nya landet.
Alternativet för att lägga till ett land visas inte

Alternativet visas kanske inte i följande fall:

Detta händer med saldot i Google Play när du byter land

Saldot i Google Play är kopplat till landet i Google Play. Om du ändrar land medan du har saldo i Google Play kan du inte använda saldot i det nya landet.

Saldot är fortfarande kopplat till det gamla landet. Du kan använda saldot igen om du byter tillbaka till det gamla landet.

Viktigt! Det går att ändra land i Play en gång per år. Om du ändrar land kan du inte byta igen på ett år.

Vad händer med dina Google Play-poäng när du byter land

Dina Google Play-poäng är kopplade till landet i Google Play. När du byter land förlorar du alla poäng, och din nivå överförs inte till det nya landet.

Åtgärda problem med att ändra land i Google Play

Om det inte går att ändra land i Google Play eller om alternativet inte visas kan du testa följande:

Rensa cacheminnet och data
  1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på telefonen eller surfplattan.
  2. Tryck på Appar och aviseringar följt av Visa alla appar.
  3. Skrolla nedåt och tryck på Google Play Butik Google Play.
  4. Tryck på Lagringsutrymme följt av Rensa cacheminne.
  5. Tryck på Rensa lagringsutrymme följt av OK.
Kontrollera att appen har uppdaterats
  1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar.
  3. Tryck på Version av Play Butik. Appen kommer att uppdateras, eller så meddelas du att du redan har den senaste versionen.