Slik endrer landet du er tilknyttet i Google Play

Hvilket innhold du ser i butikken og i appene, avhenger av Google Play-landet ditt. Apper, spill og annet innhold i butikken og appene kan variere fra land til land.

• Etter at du har opprettet en betalingsprofil, må du vente i 12 måneder før du kan endre Play-landet. Du kan bare endre Play-land én gang i året. Hvis du endrer land, må du vente i ett år før du kan endre det tilbake igjen.
    • Når du endrer land, kan du ikke bruke Google Play-saldoen du har i det gamle landet, i det nye landet.
    • Du kan miste tilgangen til enkelte bøker, filmer, TV-serier, spill og apper.
  • For å endre landet ditt må du konfigurere et nytt land i Google Play.
    • For å konfigurere et nytt land må du være i det landet og ha en betalingsmåte fra det nye landet.

Endre Google Play-landet ditt

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play på Android-enheten din.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger og så Genereltog så Konto- og enhetsinnstillinger og så Land og profiler.
  4. Trykk på landet der du vil legge til en konto.
  5. Følg veiledningen på skjermen for å legge til en betalingsmåte for det landet.
Tips: Det kan ta opptil 48 timer før profilen din er oppdatert.
Bytt mellom eksisterende landprofiler
Viktig: Etter at du har opprettet en betalingsprofil, må du vente i 12 måneder før du kan endre Play-land. Du kan bytte Play-land én gang i året. Hvis du bytter land, må du vente i ett år før du kan bytte igjen.
  1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play på Android-enheten din.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger og så Generelt og så Kontoinnstillinger og så Land og profiler.
  4. For å bytte land, trykk på navnet på landet du vil bytte til.
Tips: Det kan ta opptil 48 timer før profilen din er oppdatert.
Jeg finner ikke alternativet for å legge til land
Du ser kanskje ikke dette alternativet hvis
  • du har byttet land i løpet av det siste året
  • du ikke er i et nytt land for øyeblikket (basert på IP-adressen din)
  • du er en del av et Google Play familiebibliotek

Løs problemer når du oppdaterer Google Play-landet ditt

Hvis du ikke kan endre Google Play-landet ditt eller ikke ser alternativet for å gjøre det, kan du prøve dette:

Administrer betalingsprofilen
  1. Logg på Google Pay.
  2. Trykk på Innstillinger øverst.
  3. Finn «Land/region» under «Betalingsprofil».
    • I denne delen kan du se landet du er tilknyttet i Play.
  4. Hvis landet er feil, kan du opprette en ny profil for landet ditt.

Finn ut hvordan du endrer landet du er tilknyttet i Google Play.

Tips: Hvis du nylig har byttet land, må du vente i minst 48 timer før endringene trer i kraft.

Tøm bufferen og slett dataene
  1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på telefonen eller nettbrettet.
  2. Trykk på Apper og varsler og så Se alle appene.
  3. Rull ned, og trykk på Google Play Butikk Google Play.
  4. Trykk på Lagring og så Tøm bufferen.
  5. Trykk på Tøm lagring og så OK.
Sørg for at appen din er oppdatert
  1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play på Android-enheten din.
  2. Trykk på menyen Meny og så Innstillinger.
  3. Trykk på Play Butikk-versjon. Appen oppdateres eller varsler deg om at versjonen din allerede er oppdatert.
Bytt SIM-kort
  • Hvis telefonen din har et SIM-kort og du nylig har flyttet til et annet land, kan det hende du må skaffe deg et nytt SIM-kort. Kontakt tjenesteleverandøren din for å få hjelp.
  • Når du har fått et nytt SIM-kort i det nye landet, starter du telefonen på nytt. Prøv deretter å bruke Play-butikken igjen.
  • Hvis enheten din ikke har noe SIM-kort, kan du hoppe over dette trinnet.
Reduser Play-saldoen din

Hvis Play-saldoen din er for høy for det nye landet, kan det hende du må bruke noe av saldoen slik at du kommer under grensen. Finn maksgrensene for landet ditt.

Sjekk at betalingsprofilen er oppdatert
  1. Logg på Google Pay.
  2. Hvis du har mer enn én profil:
    1. Klikk på nedoverpilen Nedoverpil øverst til venstre ved siden av navnet ditt.
    2. Velg profilen du vil endre.
  3. Gjør endringene dine.
    • Du kan endre informasjon som adresse og betalingsmåter.
  4. Lagre endringene.
Godta de oppdaterte vilkårene for bruk

Vilkårene for bruk av Play varierer fra land til land, og du må kanskje godta oppdaterte vilkår for det nye landet.

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Finn en vare med en listepris som er høyere enn USD 0.
  3. Trykk på prisen.
    • Du trenger ikke å fullføre transaksjonen.
  4. I kassen blir du bedt om å godta vilkårene for bruk.
  5. Følg instruksjonene.
  6. Når du har godtatt vilkårene, kan du avslutte transaksjonen.

Flere feilsøkingstrinn

Hvis du har prøvd alle trinnene ovenfor og det har gått mer enn 24 timer, kan du prøve denne feilsøkingsveiledningen.

Tøm bufferen og fjern dataene fra Google Play-tjenester
  1. Åpne Innstillinger-appen på enheten din.
  2. Trykk på Apper og varsler og så Appinformasjon eller Se alle appene.
  3. Rull ned for å finne «Google Play-tjenester»-appen.
  4. Trykk på Google Play-tjenester og så Lagring og så Tøm bufferen.
  5. Trykk på Tøm lagring og så Fjern alle data og så OK.
Tøm bufferen og fjern dataene fra Nedlaster
  1. Åpne Innstillinger-appen på enheten din.
  2. Trykk på Apper og varsler og så Appinformasjon eller Se alle appene.
  3. Rull ned for å finne «Nedlaster»-appen.
  4. Trykk på Nedlaster og så Lagring og så Tøm bufferen.
  1. Trykk på Tøm lagring og så Fjern alle data og så OK.
Avinstaller Play Butikk-oppdateringer og installer dem på nytt
  1. Sørg for at du er koblet til en stabil Wi-Fi-tilkobling.
  2. Finn Play Butikk-appen Google Play på startskjermen eller appskjermen til enheten.
  3. Trykk og hold på Play Butikk-appen Google Play.
  4. Trykk på Appinformasjon Informasjon.
  5. Øverst trykker du på Mer Mer og så Avinstaller oppdateringer.
  6. Hvis du blir bedt om å tilbakestille Play Butikk-appen til fabrikkstandard, trykker du på OK.
Fjern og legg til Google-kontoen din på nytt

Når du fjerner kontoen, fjernes noe informasjon fra enheten din. Sørg for at du sikkerhetskopierer viktig informasjon før du fullfører dette trinnet.

Finn ut hvordan du fjerner kontoen din og legger den til på nytt.

Få mer hjelp

Hvis du har prøvd alle trinnene ovenfor, men fortsatt har problemer, kan du tilbakestille enheten til fabrikkstandard. Prøv deretter å endre landet på nytt.

Dette skjer når du endrer landet ditt

Dette skjer med Google Play-saldoen din når du endrer land
Viktig: Du kan bytte Play-land én gang i året. Hvis du bytter land, må du vente i ett år før du kan bytte igjen.

Google Play-saldoen er tilknyttet Google Play-landet ditt. Hvis du har Google Play-saldo og endrer land, kan du ikke bruke den saldoen i det nye landet.

Saldoen kommer fortsatt til å være tilknyttet det gamle landet. Hvis du bytter tilbake til det gamle landet, kan du bruke saldoen igjen.

Dette skjer med Google Play-poengene dine når du endrer land
Google Play-poengene dine er knyttet til Google Play-landet ditt. Når du endrer land, mister du alle poengene dine, og nivået ditt overføres ikke til det nye landet.
Google Play Pass

Google Play Pass-abonnementet ditt fortsetter å fornyes automatisk.

Hvis Play Pass er tilgjengelig i det nye landet ditt: Tilgangen din er uendret.

Hvis Play Pass ikke er tilgjengelig: Du har fortsatt tilgang til apper som er installert på enheten din, men du kan ikke bla gjennom eller installere nye Play Pass-apper. Finn ut hvordan du administrerer abonnementet ditt på Google Play Pass

Tips: Ikke alle apper er tilgjengelige i alle land.