Lisätietoja Google Playn maan muuttamisesta

Kaupassa ja sovelluksissa näkemäsi sisältö määräytyy Google Playn maan perusteella. Sovellukset, pelit ja muu sisältö Kaupassa ja sovelluksissa voivat vaihdella maittain.

• Sinun on odotettava 12 kuukautta maksuprofiilin luomisen jälkeen, ennen kuin voit vaihtaa Playn maan. Maan voi vaihtaa vain kerran vuodessa. Jos vaihdat maan, voit perua muutoksen vasta vuoden päästä.
    • Kun olet vaihtanut maan, et voi käyttää vanhan maasi Google Play ‑saldoa uudessa maassasi.
    • Saatat menettää joidenkin kirjojen, elokuvien, TV-ohjelmien, pelien ja sovellusten pääsyoikeudet.
  • Jos haluat vaihtaa maan, sinun on ensin lisättävä uusi maa Google Playhin.
    • Jotta voit lisätä uuden maan, sinun on oltava kyseisessä maassa ja sinulla on oltava siellä maksutapa.

Google Playn maan vaihtaminen

1. Avaa Android-laitteella Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Asetuksetja sitten Yleiset ja sitten Tili- ja laiteasetukset ja sitten Maa ja profiilit.
  4. Valitse maa, jolle haluat lisätä tilin.
  5. Lisää maalle maksutapa seuraamalla ohjeita näytöllä.
Vinkki: Profiilin päivittymisessä voi kestää jopa 48 tuntia.
Eri maissa olevien profiilien välillä vaihtelu
Tärkeää: Sinun on odotettava 12 kuukautta maksuprofiilin luomisen jälkeen, ennen kuin voit vaihtaa Playn maan. Playn maan voi vaihtaa kerran vuodessa. Jos vaihdat maata, sinun on odotettava vuosi ennen kuin voit vaihtaa sen uudelleen.
  1. Avaa Android-laitteella Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Yleiset ja sitten Tiliasetukset ja sitten Maa ja profiilit.
  4. Jos haluat vaihtaa maata, napauta uuden maan nimeä.
Vinkki: Profiilin päivittymisessä voi kestää jopa 48 tuntia.
En löydä vaihtoehtoa maan lisäämiseen
Vaihtoehto ei välttämättä ole näkyvissä, jos
  • olet vaihtanut maata viimeisen vuoden aikana
  • et ole sillä hetkellä uudessa maassa (tämä todetaan IP-osoitteesi perusteella)
  • käytät Google Play Koko perheen kirjastoa.

Ratkaisuja Google Playn maan vaihtamisongelmiin

Jos et voi vaihtaa Google Playn maata tai et löydä vaihtoehtoa, kokeile seuraavaa:

Maksuprofiilin hallinnointi
  1. Kirjaudu Google Payhin.
  2. Valitse näytön yläreunasta Asetukset.
  3. Etsi Maksuprofiili-kohdasta Maa/alue.
    • Tästä osiosta näet nykyisen Play-maasi.
  4. Jos tiedot ovat väärin, luo maata varten uusi profiili.

Lue lisää Google Playn maan muuttamisesta.

Vinkki: Jos olet äskettäin vaihtanut maata, muutoksen voimaantulossa menee vähintään 48 tuntia.

Välimuistin tyhjentäminen ja datan poistaminen
  1. Avaa puhelimen tai tabletin Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Vieritä alaspäin ja valitse Google Play Kauppa Google Play.
  4. Valitse Tallennustila ja sitten Tyhjennä välimuisti.
  5. Valitse Tyhjennä tallennustila ja sitten OK.
Sovelluspäivitysten tarkistaminen
  1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Play Kaupan versio. Sovellus päivittyy tai näet ilmoituksen, että versiosi on ajan tasalla.
SIM-kortin vaihtaminen
  • Jos puhelimessa on SIM-kortti ja olet äskettäin muuttanut toiseen maahan, saatat tarvita uuden SIM-kortin. Pyydä ohjeita matkapuhelinoperaattoriltasi.
  • Kun olet saanut uuden SIM-kortin uudessa maassa, käynnistä puhelin uudelleen. Kokeile sitten Play Kaupan käyttöä uudelleen.
  • Jos laitteessa ei ole SIM-korttia, voit ohittaa tämän vaiheen.
Play-saldon vähentäminen

Jos Play-saldosi määrä on uudessa maassa liian suuri, sinun on ehkä käytettävä osa saldosta, jotta se olisi vaatimusten mukainen. Katso maakohtaiset enimmäismäärät.

Varmista että maksuprofiilisi on ajan tasalla
  1. Kirjaudu Google Payhin.
  2. Jos sinulla on useita profiileja:
    1. Klikkaa vasemmasta yläreunasta nimesi vieressä näkyvää alanuolta Alanuoli.
    2. Valitse muokattava profiili.
  3. Tee tarvittavat muutokset.
    • Voit muuttaa esimerkiksi osoitetta ja maksutapoja.
  4. Tallenna muutokset.
Päivitettyjen käyttöehtojen hyväksyminen

Playn käyttöehdot vaihtelevat maittain, ja sinun on ehkä hyväksyttävä päivitetyt ehdot uudessa maassa.

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Etsi tuote, jonka ovh-hinta on yli 0 $.
  3. Napauta hintaa.
    • Tapahtumaa ei tarvitse suorittaa loppuun.
  4. Maksuvaiheessa sinua pyydetään hyväksymään käyttöehdot.
  5. Seuraa ohjeita.
  6. Kun olet hyväksynyt ehdot, voit sulkea maksutapahtuman.

Lisää ongelmanratkaisuohjeita

Jos olet kokeillut kaikkia yllä mainittuja ohjeita yli 24 tuntia sitten, kokeile seuraavia ohjeita.

Välimuistin ja datan tyhjennys Google Play Palveluissa
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Sovelluksen tiedot tai Näytä kaikki sovellukset.
  3. Vieritä alaspäin Google Play Palvelut ‐kohtaan.
  4. Valitse Google Play Palvelut ja sitten Tallennustila ja sitten Tyhjennä välimuisti mukaisesti.
  5. Valitse Tyhjennä välimuisti ja sitten Poista kaikki data ja sitten OK.
Välimuistin ja datan tyhjennys lataustenhallinnalla
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Sovelluksen tiedot tai Näytä kaikki sovellukset.
  3. Vieritä alas Lataustenhallinta-sovellukseen.
  4. Valitse Lataustenhallinta ja sitten Tallennustila ja sitten Tyhjennä välimuisti.
  1. Valitse Tyhjennä välimuisti ja sitten Poista kaikki data ja sitten OK.
Play Kaupan päivityksien poistaminen ja uudelleen asentaminen
  1. Varmista, että käytössäsi on luotettava Wi-Fi-yhteys.
  2. Etsi laitteesi aloitusnäytöltä tai sovellusnäytöltä Play Kauppa ‐sovellus Google Play.
  3. Kosketa Google Play Kauppa ‑sovellusta Google Play pitkään.
  4. Valitse Sovelluksen tiedot Tiedot.
  5. Valitse yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Poista päivitykset.
  6. Valitse OK, jos sinua pyydetään palauttamaan Play Kauppa ‑sovelluksen tehdasasetukset.
Google-tilin poistaminen ja lisääminen takaisin

Kun poistat tilin, joitakin tietoja poistetaan laitteelta. Varmuuskopioi tärkeät tiedot ennen tämän vaiheen suorittamista.

Näin voit poistaa tilin ja lisätä sen uudelleen.

Lisäohjeita

Jos olet kokeillut kaikkia yllä olevia ohjeita ja ongelma ei ratkennut, voit palauttaa laitteen tehdasasetukset. Yritä sitten vaihtaa maa uudelleen.

Kun maata vaihdetaan

Maan vaihtamisen vaikutukset Google Play ‑saldoon
Tärkeää: Voit vaihtaa Playn maata vain kerran vuodessa. Jos vaihdat maata, sinun on odotettava vuosi ennen kuin voit vaihtaa sen uudelleen.

Google Play ‑saldo on sidoksissa Google Playn maahan. Jos sinulla on Google Play ‑saldoa ja vaihdat maata, et välttämättä voi käyttää saldoa uudessa maassa.

Saldo on edelleen liitettynä vanhaan maahasi. Saat saldon uudelleen käyttöön vaihtamalla maan takaisin edelliseen.

Miten maan vaihtaminen vaikuttaa Google Play ‑pisteisiin
Google Play ‑pisteet ovat sidoksissa Google Playn maahan. Kun vaihdat maata, kaikki pisteesi katoavat eikä tasosi siirry uuteen maahan.
Google Play Pass

Google Play Pass ‑tilauksesi uusitaan jatkossakin automaattisesti.

Jos Play Pass on saatavilla uudessa maassasi: Pääsyoikeutesi pysyvät muuttumattomina.

Jos Play Pass ei ole saatavilla: Sinulla on edelleen pääsy laitteellesi asennettuihin sovelluksiin, mutta et voi selata tai asentaa uusia Play Passin sovelluksia. Lue lisää Google Play Pass ‑tilauksen ylläpitämisestä.

Vinkki: Kaikki sovellukset eivät ole saatavilla tietyissä maissa.