Bruk Google Play med Wear OS

Du kan bruke telefonen eller datamaskinen til å installere apper og innhold på andre enheter, for eksempel klokken eller bilen.

Du kan også laste ned apper og spill for Wear OS-klokken fra Google Play-butikken.

Tips: For å bruke apper fra Play-butikken må klokken kjøre Wear OS 2 eller nyere. Finn ut hvilken klokkeversjon du har.

Last ned apper for klokken

1. Trykk på av/på-knappen på klokken for å vekke enheten.
  2. Trykk på av/på-knappen på nytt for å åpne menyen for apper.
  3. Rull ned og trykk på Google Play Butikk Google Play.
  4. Finn en app:
    • For se etter en app, bruk telefonen og rull ned for å se populære appkategorier, for eksempel Fremhevede apper, Spor aktiviteten din og Klokkebakgrunner. Trykk på en kategori for å se relaterte apper.
    • For å søke etter nye apper, trykk på Søk Søk. For å søke med stemmen, trykk på Snakk Microphone. For å skrive inn søket, trykk på Tastatur Tastatur.
  5. Trykk på appen, og følg veiledningen på skjermen for å laste ned appen.
Skaff deg apper for klokken via en datamaskin

Bla gjennom apper

1. Gå til Wear OS-delen i Play-butikken.
  2. Bla gjennom eller søk etter apper.
  3. Velg varen du vil ha.
  4. Klikk på Installer (for kostnadsfrie varer) eller på vareprisen.
  5. Når du ser «Velg en enhet», velger du Wear OS-enheten din og klikker på Installer. Tips: Du må kanskje klikke på nedoverpilen Nedoverpil.
  6. Følg veiledningen på skjermen for å fullføre transaksjonen og laste ned appen.

Søk etter apper

Du kan også søke etter spesifikke apper på play.google.com/store.

Tips: Ikke alle apper som er tilgjengelige for Android-telefoner, er også tilgjengelige for Wear OS-klokker. Hvis du ikke ser noe alternativ om å installere appen på klokken, er den antakeligvis ikke kompatibel med Wear OS.

Skaff deg apper for klokken din via en Android-telefon

Når du installerer apper som fungerer på Wear OS, på telefonen din, kan du også installere dem på klokken.

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play på telefonen.
  2. Installer en app som også fungerer på Wear OS, på telefonen.
  3. Sjekk klokken når appen er installert. Du skal kunne se et varsel om appen.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å installere appen på klokken.

Du kan bruke klokken for å finne alle apper du har på telefonen, som også fungerer på klokken. Følg veiledningen ovenfor, under «Last ned apper for klokken din», og se etter kategorien «Apper på telefonen».

Fjern apper fra klokken

Du kan fjerne apper fra klokken via klokkens Innstillinger-meny.

Vanlige spørsmål om bruk av Google Play på Wear OS

Hvilke apper fra Google Play kan jeg bruke på klokken min?

Ikke alle apper som fungerer på Android-telefoner, fungerer på Wear OS-enheter.

• Når du blar gjennom eller søker etter apper på Wear OS-enheten din, fungerer alle appene du ser, på Wear OS.
  • Når du bruker Google Play på nettet, ser du også apper som ikke fungerer på klokker. Men alle appene i Wear OS-delen i Play-butikken fungerer. Hvis du prøver å installere en app fra nettet og du ikke ser noe alternativ om å installere den på klokken din, er den sannsynligvis ikke kompatibel med Wear OS.

Sånn bruker du en annen konto til å laste ned apper

Sånn bruker du en annen konto:

1. Trykk på av/på-knappen for å vekke enheten.
  2. Trykk på av/på-knappen på nytt for å åpne menyen for apper.
  3. Rull ned og trykk på Google Play Butikk Google Play.
  4. Sveip uttrekksmenyen ned fra toppen av skjermen.
  5. Trykk på kontoen din Personer.
  6. Trykk på en annen konto for å bytte til den.

Problemer med PIN-koder

Du kan bruke PIN-koden for Google-kontoen din til å kjøpe ting på klokken. Hvis du ikke har noen PIN-kode allerede, kan du velge en første gang du kjøper noe på Wear OS. Det kan hende du må fullføre deler av denne konfigurasjonen på mobilenheten din.

Hvis det er nødvendig, kan du endre PIN-koden for Google-kontoen din.

Når må du bruke PIN-kode?

Første gang du kjøper noe, kan du velge hvor ofte du må skrive inn PIN-koden din. Hvis du vil endre innstillingen, kan du gjøre det i Innstillinger-menyen.

1. Åpne Google Play-butikken Google Play på klokken.
  2. Gå til Play Butikk-innstillingene Innstillinger.
  3. Trykk på Be om PIN-kode for kjøp.
  4. Trykk på innstillingen du vil bruke.

Fiks en app som ikke virker

Hvis du har apper som ikke fungerer som de skal, kan du prøve å løse problemer med apper.

Bruk Play-butikken på Wear OS med iPhone

Hvis du bruker iPhone eller iPad, må klokken og telefonen din være koblet til wifi for å bruke Play-butikken. Ikke alle apper er tilgjengelige for iPhone- og iPad-brukere.