Se videoer i HD, 4K UHD og HDR

Du kan velge videokvaliteten for enkelte filmer og TV-serier du kjøper på Google. De fleste filmer og TV-serier er tilgjengelige i høy oppløsning (HD). HD-videoer vises med høyere oppløsning enn videoer i standard definisjon (SD), slik at bildene er skarpere og tydeligere.

Løs problemer med videokvalitet

Gjør dette hvis en film eller TV-serie spilles av med lavere videokvalitet enn forventet:

1. Sjekk videokvaliteten du har kjøpt. Du kan bare se opptil kvaliteten du har kjøpt, og den høyeste kvaliteten enheten støtter. Du kan finne ut hvilken videokvalitet du har kjøpt, ved å sjekke kvitteringen i e-posten.
  2. Sjekk internetthastigheten. Du må ha internetthastighet på minst 2 Mbps for å spille av en video i HD eller 4K.
  3. Sjekk enhetskompatibilitet og andre krav. For å spille av en video i høyere kvalitet må du bruke en kompatibel enhet. Enheten må kanskje også oppfylle andre krav, avhengig av videokvaliteten.
Hvis enheten oppfyller alle kravene og videoen fortsatt ikke spilles av i riktig kvalitet, kan du kontakte oss for å få hjelp.

Når videoer spilles av i HD

Muligheten til å spille av videoer i HD avhenger av lisensavtaler og kompatibilitet med enheten. Videoen spilles av i SD hvis

• tittelen ikke er tilgjengelig i HD
  • du ikke har nok båndbredde til å strømme i HD
  • enhetsskjermen ikke oppfyller minstekravene

Enhetskompatibilitet og andre krav

For å spille av en video i høyere kvalitet må du bruke en kompatibel enhet, og du må kanskje også oppfylle andre krav, avhengig av videokvaliteten.
Krav til HD-video

HD-avspilling støttes på

• de fleste Android-telefoner og -nettbrett
  • iOS-enheter som kjører iOS 7 eller nyere
  • Chromecast-enheter som brukes med en HD-TV
  • Android TV-enheter
  • andre smart-TV-er med skjermoppløsning på mer enn 720p
  • Safari-nettlesere når du spiller av med YouTube
Krav til 4K UHD-videoer

For å se videoer i 4K UHD-kvalitet (Ultra High Definition) trenger du

• en kompatibel enhet:
    • 4K Android TV-modeller, for eksempel Sony Bravia eller Nvidia Shield
    • Chromecast Ultra som er koblet til en 4K-TV
    • Chromecast med Google TV
  • nedlastingshastighet på minst 15 Mbps
Krav til HDR-videoer

Når du kjøper noe, ser du et ikon for enten HDR , DV eller HDR10+ .

HDR-avspilling er bare tilgjengelig for videoer i 4K UHD på kompatible enheter:

• Sony 4K Bravia Android TV fra 2016 eller senere
  • Chromecast Ultra som er koblet til en kompatibel TV
  • Chromecast med Google TV

HDR-avspilling fungerer automatisk hvis TV-en din støtter de ulike HDR-formatene. Gå til TV-produsentens brukerstøtte for å få mer detaljert veiledning om HDR-avspilling.