De status van je Play Protect-certificering checken

Apparaten met Play Protect-certificering:

• bevatten officiële apps die zijn gelicentieerd door Google,
  • hebben de Android-geschiktheidstest met goed gevolg doorstaan.

Alleen apparaten met Play Protect-certificering mogen Google-apps bevatten, zoals de Google Play Store-app.

De status van je Play Protect-certificering checken

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Onder Play Protect-certificering kun je zien of je apparaat is gecertificeerd voor Play Protect.

Wat het betekent als je apparaat niet is gecertificeerd voor Play Protect

Als je apparaat niet is gecertificeerd voor Play Protect, beschikt Google niet over geregistreerde resultaten van de Android-geschiktheidstest.

Houd rekening met het volgende:

• Apparaten zonder Play Protect-certificering zijn misschien niet beveiligd.
  • Apparaten zonder Play Protect-certificering ontvangen misschien geen Android-systeemupdates of app-updates.
  • Google-apps op apparaten zonder Play Protect-certificering zijn niet gelicentieerd en zijn misschien geen echte Google-apps.
  • Apps en functies op apparaten zonder Play Protect-certificering werken mogelijk niet correct.
  • Er worden misschien geen beveiligde back-ups gemaakt van gegevens op apparaten zonder Play Protect-certificering.

Wat je kunt doen als je apparaat niet is gecertificeerd voor Play Protect

Als je apparaat niet is gecertificeerd voor Play Protect, raden we je aan contact op te nemen met de fabrikant van het apparaat. Vraag om een volledig getest apparaat met Play Protect-certificering.