De status van uw Play Protect-certificering bekijken

Apparaten met Play Protect-certificering:

• bevatten officiële apps die zijn gelicentieerd door Google,
  • hebben de Android-geschiktheidstest met goed gevolg doorstaan.

Alleen voor apparaten met Play Protect-certificering mogen Google-apps bevatten, zoals de Google Play Store-app.

De status van uw Play Protect-certificering controleren

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Onder 'Play Protect-certificering' kunt u zien of uw apparaat is gecertificeerd voor Play Protect.

Wat het betekent als uw apparaat niet is gecertificeerd voor Play Protect

Als uw apparaat niet is gecertificeerd voor Play Protect, beschikt Google niet over geregistreerde resultaten van de Android-geschiktheidstest.

Houd rekening met het volgende:

• Apparaten zonder Play Protect-certificering zijn mogelijk niet veilig.
  • Apparaten zonder Play Protect-certificering ontvangen mogelijk geen Android-systeemupdates of app-updates.
  • Google-apps op apparaten zonder Play Protect-certificering zijn niet gelicentieerd en zijn mogelijk geen echte Google-apps.
  • Apps en functies op apparaten zonder Play Protect-certificering werken mogelijk niet correct.
  • Er worden mogelijk geen veilige back-ups gemaakt van gegevens op apparaten zonder Play Protect-certificering.

Wat u kunt doen als uw apparaat niet is gecertificeerd voor Play Protect

Als uw apparaat niet is gecertificeerd voor Play Protect, raden we u aan contact op te nemen met de fabrikant van het apparaat. Vraag om een volledig getest apparaat met Play Protect-certificering.

Bekijk een lijst met fabrikanten die zijn gecertificeerd voor Play Protect.