Skapa en familj på Google

När du skapar en familjegrupp blir du familjeadministratör. Du kan skapa en familjegrupp med upp till sex när du

Se hur du skapar en familj med Google One

Skapa en familj med Google Assistent

1. Öppna Google Assistent Assistent på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Säg ”Hey Google, konfigurera min familj”.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.
Jag får ett felmeddelande när jag skapar familjegruppen

Ålderskravet uppfylldes inte

Du måste vara myndig i ditt land för att bli familjeadministratör. En familjeadministratör kan bjuda in dig till sin familjegrupp.

Du är redan med i en familjegrupp

Du kan bara vara med i en familjegrupp i taget. Om du vill skapa en ny familjegrupp raderar du den aktuella familjegruppen och skapar en ny.

Kontot stöds inte

Det går inte att skapa en familjegrupp med ett Google-konto från jobbet, skolan eller en annan organisation.

Det gick inte att skapa en familjegrupp

Det går bara att byta familjegrupp en gång var 12:e månad. Du kan behöva vänta i 12 månader innan du kan skapa eller gå med i en ny familjegrupp

Landet eller familjen stöds inte

Kontrollera att samma Google Play-land har angetts för familjeadministratören och familjemedlemmarna.

Jag får ett felmeddelande när jag lägger till familjemedlemmar

E-postadressen är inte kopplad till ett Google-konto

Om du skapar familjegruppen med Google-assistenten kan endast e-postadresser som är kopplade till ett Google-konto ingå i familjen. Skapa familjegruppen med en annan produkt om du vill lägga till e-postadresser som inte är kopplade till ett Google-konto.

Det går inte att lägga till ett Google-konto från jobbet, skolan eller en annan organisation i familjegruppen.

Familjemedlemmen ingår redan i en familjegrupp

Det går bara att vara medlem i en familjegrupp åt gången. Familjemedlemmen kan lämna sin nuvarande familjegrupp och gå med i din familjegrupp.

Familjemedlemmen har redan bytt familjegrupp

Det går bara att byta familjegrupp en gång var 12:e månad. Familjemedlemmen kan behöva vänta upp till 12 månader innan han eller hon kan lämna sin nuvarande familjegrupp och gå med i din.

Landet eller familjen stöds inte

Kontrollera att du och familjemedlemmarna har angett samma Google Play-land.

En CVN-fråga visas när jag bjuder in familjemedlemmar

Om du har konfigurerat familjens betalningsmetod kan du behöva verifiera CVN-numret för kreditkortet när du bjuder in andra till familjen.

Du kan se ett reserverat belopp på kontoutdraget som en del av verifieringen.

Google gör sådana reservationer för att kontrollera att kortet är giltigt. De är inte faktiska debiteringar och du behöver inte betala något.

Reservationer kan finnas kvar på ditt konto i upp till 14 arbetsdagar. Om ett reserverat belopp finns kvar efter 14 arbetsdagar kan du kontakta banken för att få mer information.

Roller för familjemedlemmar

Familjeadministratör

När du skapar en familjegrupp blir du familjeadministratör. Familjeadministratören är den enda som kan göra följande:

Alla vuxna i din familj kan prenumerera på Google One. Prenumerationsansvarig för Google One behöver inte vara samma person som familjeadministratören.

Förälder

Personer som familjeadministratören utser som föräldrar måste vara myndiga i sitt land.

Föräldrar kan

Obs! Inställningarna för godkännande av köp gäller endast köp som görs via Google Plays faktureringssystem.

Familjemedlem
  • En familjemedlem kan gå med i en familjegrupp efter inbjudan från familjeadministratören.
  • Om någon har bjudit in dig till sin familjegrupp kan du läsa mer om vad som händer när du går med i en familjegrupp.
Familjemedlem (begränsad åtkomst)

En familjemedlem med den här statusen får begränsad åtkomst till familjetjänsterna. När familjemedlemmen tackat ja till inbjudan att gå med i familjen får han eller hon fullständig åtkomst till familjetjänsterna. En familjemedlem med begränsad åtkomst får till exempel e-postmeddelanden som har skickats till familjegruppen men kan inte skicka e-post till familjen via assistenten förrän han eller hon har tackat ja till inbjudan.

Familjemedlemmar som har begränsad åtkomst kan acceptera sin inbjudan på g.co/YourFamily.

Inbjuden familjemedlem

En inbjuden familjemedlem får inte åtkomst till familjetjänsterna förrän han eller hon har tackat ja till inbjudan att gå med i familjen.

• En medlem som vill gå med i familjen kan tacka ja till inbjudan som skickats till personens e-postadress eller telefonnummer.
  • Om du vill skicka inbjudan igen tar du bort den inbjudna medlemmen från familjen och lägger till personen igen.

Google-produkter som familjen kan använda

När du har skapat en familjegrupp kan du göra följande:

• Använda familjens betalningsmetod: Om du konfigurerar familjens betalningsmetod kan familjemedlemmarna använda den vid köp på Google Play.
  • Använda familjetjänster: Använd eller prenumerera på familjetjänster som Google One, Familjens bibliotek på Google Play och familjeprenumeration på YouTube TV. Du hittar de tjänster som är tillgängliga för familjen på g.co/YourFamily.
  • Använda delat lagringsutrymme: Du kan bli medlem i Google One och dela lagringsutrymme med upp till fem familjemedlemmar. Läs mer om hur familjedelning i Google One fungerar.