Godkjenning av kjøp på Google Play

Hvis du er forelder i en familiegruppe, kan du kreve at familiemedlemmene ber deg om tillatelse til å kjøpe eller laste ned innhold på Google Play.

Endre innstillingene for godkjenning av kjøp

Hvis du er familieadministratoren i familiegruppen din, kan du velge innstillinger for godkjenning av kjøp for alle familiemedlemmene. Hvis du er forelder i familiegruppen, kan du velge hvilke innstillinger som skal gjelde for godkjenning av kjøp, for familiemedlemmer med kontoer som administreres med Family Link.

Google Play-appen
  1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din.
  3. Trykk på Innstillinger og så Familie og så Se familiemedlemmer.
  4. Trykk på familiemedlemmets navn og så Godkjenning av kjøp.
  5. Velg hvilken type godkjenning av kjøp du vil angi:
    • Alt innhold
    • Kun innhold som koster penger
    • Bare kjøp i apper
    • Ingen godkjenning kreves
Family Link-appen
  1. Åpne Family Link-appen Family Link på enheten din.
  2. Trykk på barnet og så Innholdsbegrensninger og så Google Play.
  3. Under «Godkjenning av kjøp og nedlastinger» trykker du på Krev godkjenning for.
  4. Velg hvilken type godkjenning av kjøp du vil angi:
    • Alt innhold
    • Kun innhold som koster penger
    • Bare kjøp i apper
    • Ingen godkjenning kreves

Godkjenn eller avslå forespørsler

Hvis du er forelder i en familiegruppe, kan du godkjenne eller avslå forespørsler om innhold fra Google Play.

Når et kjøp er gjennomført, får familieadministratoren en kvittering på e-post.

Du kan administrere godkjenninger for anbefalte apper du laster ned i Google Kids Space, separat i Google Kids Space-innstillingene.
Betalt innhold
  1. Når et familiemedlem kjøper noe via faktureringssystemet for Google Play, ser hen en side der passordet ditt må oppgis.
  2. Gjennomgå forespørselen.
  3. Du kan godkjenne den ved å skrive inn Google-kontopassordet ditt på enheten til familiemedlemmet.
  4. Trykk på Godkjenn.
Kostnadsfritt innhold

Hvis foreldregodkjenning av Play-innhold kreves for et barn med Google-konto som administreres via Family Link, ser barnet et skjermbilde med to alternativer ved forsøk på å laste ned eller få tilgang til innhold:

Spør i en melding

1. Du får et varsel på telefonen din.
  2. Gå gjennom forespørselen. Du kan se flere detaljer ved å trykke på forespørselen eller navnet på appen.
  3. Trykk på Godkjenn eller Avslå.

Spør nå

1. Du går gjennom forespørselen på enheten til barnet ditt.
  2. Du kan godkjenne den ved å skrive inn passordet for Google-kontoen din på barnets enhet.
  3. Trykk på Godkjenn.
Tips: Hvis du slår av varsler for Family Link- eller Play Butikk-appen, blir du ikke varslet om forespørsler.
Finn ventende forespørsler om innhold

Play Butikk-appen

1. Åpne Play Butikk-appen Google Play på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Innstillinger og så Familie.
  3. Trykk på Administrer godkjenningsforespørsler.

Family Link-appen

1. Åpne Family Link-appen Family Link på enheten din.
  2. Trykk på Varsler øverst til høyre.
Godkjenning av kjøp uten betalingsmåten for familien

Hvis du er familieadministratoren i familiegruppen og du ikke har lagt til noen familiebetalingsmåte, kan administrerte familiemedlemmer be deg om å kjøpe varer på deres vegne.

Du kan gjennomføre slike kjøp med en betalingsmåte du har lagt til i Google Play-kontoen din. Du får en e-postbekreftelse til Google-kontoen du bruker når du gjennomfører kjøpet. Det administrerte familiemedlemmet får også en e-postbekreftelse, til Google-kontoen hen brukte til å spørre om godkjenning av kjøpet. Innstillinger for godkjenning av kjøp, deriblant om e-postbekreftelser for kjøp, gjelder bare for kjøp som gjøres via faktureringssystemet for Google Play.

Viktig:

• Administrerte brukere kan be om godkjenning for å kjøpe apper eller varer som selges i apper.
  • Familiegrupper som har en familiebetalingsmåte, kan ikke bruke godkjenning av kjøp uten familiebetalingsmåte.
  • Administrerte familiemedlemmer kan ikke se eller bruke familieadministratorens betalingsmåte uten at familieadministratoren gir tillatelse til det.