Säga upp, pausa eller ändra en prenumeration på Google Play

Prenumerationer på Google Play förnyas automatiskt om du inte säger upp dem.

Kontrollera att du loggar in på Google-kontot du använde för dina prenumerationer.

Avsluta en prenumeration

Du kan använda flödet med självhjälp för att avsluta en prenumeration.

Avsluta en prenumeration

Avsluta en prenumeration på play.google.com

Prenumerationen sägs inte upp om du avinstallerar appen.

1. Öppna dina prenumerationer på Google Play på datorn.
  2. Välj den prenumeration du vill säga upp.
  3. Klicka på Hantera följt av Säg upp prenumerationen.
  4. Klicka på Ja i bekräftelsefönstret.
Om du har en prenumeration i en app som tas bort från Google Play sägs prenumerationen upp. Den tidigare kostnaden för prenumerationen återbetalas inte.

Det här händer när du säger upp en prenumeration

När du säger upp en prenumeration kan du fortfarande använda den under återstoden av den tid du har betalat för.

Om du till exempel köper en prenumeration på ett år den 1 januari för 10 USD och bestämmer dig för att säga upp prenumerationen den 1 juli:

• Du har tillgång till prenumerationen fram till den 31 december.
  • Du debiteras inte 10 USD för en ny årsprenumeration nästa 1 januari.
  • Du förlorar åtkomsten till betalappar och betalspel, köp i appar och användning utan annonser som prenumerationen ger tillgång till.
Detta händer när du säger upp Play Pass

Alla appar som du har installerat från Play Pass och data i dem finns kvar på enheten.

Detta gäller för innehåll som du har skaffat via Play Pass:

• Om det är en betalapp blir du ombedd i appen att köpa den eller prenumerera på Play Pass
  • Köp i appar tas bort, men går att köpa för sig
  • Annonser börjar visas igen i appar där de tagits bort tidigare
  • Om du går med i Play Pass på nytt låses innehållet upp igen.

Återuppta eller skaffa en ny prenumeration

Tips! Det går inte att prenumerera på nytt på vissa prenumerationer.

1. Besök play.google.com.
  2. Klicka på profilikonen uppe till höger.
  3. Klicka på Betalningar och prenumerationer.
  4. Välj en prenumeration.
  5. Klicka på Prenumerera på nytt.

Få en återbetalning för prenumerationer

Om du vill ha information om återbetalning av prenumerationer, inklusive förbetalda prenumerationer, läser du mer om återbetalningar på Google Play.

Pausa en prenumeration

I vissa appar kan du pausa prenumerationer. Prenumerationen pausas när den nuvarande faktureringsperioden löper ut.

1. Besök play.google.com.
  2. Kontrollera att du är inloggad på rätt Google-konto.
  3. Klicka på Mina prenumerationer uppe till vänster.
  4. Välj den prenumeration du vill pausa.
  5. Klicka på Hantera följt av Pausa betalningar.
  6. Välj hur länge du vill pausa betalningarna.
  7. Klicka på Bekräfta.

Återuppta betalningar för en pausad prenumeration

Du kan när som helst återuppta prenumerationen.

1. Besök play.google.com.
  2. Kontrollera att du är inloggad på rätt Google-konto.
  3. Klicka på Mina prenumerationer uppe till vänster.
  4. Tryck på prenumerationen du vill återuppta.
  5. Klicka på Hantera följt av Återuppta. Prenumerationen återupptas omedelbart.

Ändra prenumerationer

Kontrollera prenumerationer och förnyelsedatum
  1. Besök play.google.com.
  2. Kontrollera att du är inloggad på rätt Google-konto.
  3. Klicka på Mina prenumerationer uppe till vänster.
Ändra betalningsmetod för en prenumeration

Samma betalningsmetod som du använde när du tecknade prenumerationen används när den förnyas. Prenumerationer kan förnyas 24 timmar innan den nya prenumerationsperioden börjar.

Gör så här om du vill byta betalningsmetod:

1. Besök play.google.com.
  2. Klicka på profilikonen uppe till höger.
  3. Klicka på Betalningar och prenumerationer.
  4. Klicka på Hantera bredvid prenumerationen du vill uppdatera.
  5. Klicka på Uppdatera bredvid betalningsmetoden.

Viktigt! Om betalningsmetoden avvisas eller om det saknas täckning på kontot kan prenumerationen avslutas. Om detta händer behöver du konfigurera prenumerationen på nytt.

Byta mellan prenumeration och förbetald prenumeration

Om apputvecklarna tillåter det kan du byta från en förbetald prenumeration till en återkommande prenumeration eller från en återkommande prenumeration till en förbetald prenumeration.

När du byter behandlas betalningen direkt. Alla dagar som finns kvar i aktiva prenumerationer läggs till i den nya prenumerationen.

Tips! Du kan kontrollera om du har en återkommande eller förbetald prenumeration när du loggar in på Prenumerationer.

Så här ändrar du en förbetald prenumeration:

1. Besök play.google.com.
  2. Kontrollera att du är inloggad på rätt Google-konto.
  3. Välj appen som erbjuder uppgradering från en förbetald prenumeration till en prenumeration eller nedgradering från en prenumeration till en förbetald prenumeration.
  4. Klicka på Hantera.
  5. Välj den prenumeration du vill byta till.
  6. Klicka på Ja när bekräftelserutan visas.