Som en försiktighetsåtgärd mot covid-19 arbetar vi just nu med ett begränsat supportteam. Se dina alternativ för att kontakta en supportspecialist eller besök hjälpcentret

Säga upp, pausa eller ändra en prenumeration på Google Play

Prenumerationer på Google Play förnyas automatiskt om du inte säger upp dem.

Kontrollera att du loggar in på Google-kontot du använde för dina prenumerationer.

Avsluta en prenumeration

Du kan använda flödet med självhjälp för att avsluta en prenumeration.

Avsluta en prenumeration

Avsluta en prenumeration på play.google.com

Prenumerationen sägs inte upp om du avinstallerar appen.

1. Besök play.google.com.
  2. Kontrollera att du är inloggad på rätt Google-konto.
  3. Klicka på Mina prenumerationer till vänster.
  4. Välj den prenumeration du vill säga upp.
  5. Klicka på Hantera följt av Säg upp prenumerationen.
  6. Klicka på Ja i bekräftelsefönstret.
Om du har en prenumeration i en app som tas bort från Google Play sägs prenumerationen upp. Den tidigare kostnaden för prenumerationen återbetalas inte.

Det här händer när du säger upp en prenumeration

När du säger upp en prenumeration kan du fortfarande använda den under återstoden av den tid du har betalat för.

Om du till exempel köper en prenumeration på ett år den 1 januari för 10 USD och bestämmer dig för att säga upp prenumerationen den 1 juli:

• Du har tillgång till prenumerationen fram till den 31 december.
  • Du debiteras inte 10 USD för en ny årsprenumeration nästa 1 januari.
  • Du förlorar åtkomsten till betalappar och betalspel, köp i appar och användning utan annonser som prenumerationen ger tillgång till.

Återuppta eller skaffa en ny prenumeration

Tips! Det går inte att prenumerera på nytt på vissa prenumerationer.

Om du har sagt upp prenumerationen men den ännu inte har löpt ut:

1. Öppna play.google.com på datorn.
  2. Kontrollera att du är inloggad på rätt Google-konto.
  3. Klicka på Mina prenumerationer uppe till vänster.
  4. Välj den prenumeration du vill prenumerera på igen.
  5. Klicka på Prenumerera på nytt.

Om du har sagt upp en prenumeration och prenumerationstiden har löpt ut tecknar du en ny prenumeration.

Få en återbetalning för prenumerationer

Läs mer om återbetalningar av prenumerationer i returer och återbetalningar på Google Play

Pausa en prenumeration

I vissa appar kan du pausa prenumerationer. Prenumerationen pausas när den nuvarande faktureringsperioden löper ut.

1. Besök play.google.com.
  2. Kontrollera att du är inloggad på rätt Google-konto.
  3. Klicka på Mina prenumerationer uppe till vänster.
  4. Välj den prenumeration du vill pausa.
  5. Klicka på Hantera följt av Pausa betalningar.
  6. Välj hur länge du vill pausa betalningarna.
  7. Klicka på Bekräfta.

Återuppta betalningar för en pausad prenumeration

Du kan när som helst återuppta prenumerationen.

1. Besök play.google.com.
  2. Kontrollera att du är inloggad på rätt Google-konto.
  3. Klicka på Mina prenumerationer uppe till vänster.
  4. Tryck på prenumerationen du vill återuppta.
  5. Klicka på Hantera följt av Återuppta. Prenumerationen återupptas omedelbart.

Ändra prenumerationer

Kontrollera prenumerationer och förnyelsedatum

1. Besök play.google.com.
  2. Kontrollera att du är inloggad på rätt Google-konto.
  3. Klicka på Mina prenumerationer uppe till vänster.
Ändra betalningsmetod för en prenumeration

Samma betalningsmetod som du använde när du tecknade prenumerationen används när den förnyas. Prenumerationer kan förnyas 24 timmar innan den nya prenumerationsperioden börjar.

Gör så här om du vill byta betalningsmetod:

Gör så här om du vill byta betalningsmetod:

1. Besök play.google.com.
  2. Kontrollera att du är inloggad på rätt Google-konto.
  3. Klicka på Mina prenumerationer uppe till vänster.
  4. Leta reda på prenumerationen du vill byta betalningsmetod för.
  5. Klicka på Hantera.
  6. Klicka på Uppdatera bredvid betalningsmetoden.

Viktigt! Om betalningsmetoden avvisas eller om det saknas täckning på kontot kan prenumerationen avslutas. Om detta händer behöver du konfigurera prenumerationen på nytt.