Avslutt abonnementer, sett dem på pause eller endre dem på Google Play

Abonnementer på Google Play gjelder på ubestemt tid, og du belastes i begynnelsen av hver faktureringssyklus i henhold til abonnementsvilkårene (for eksempel ukentlig, årlig eller for andre perioder) – med mindre du sier opp abonnementet.

Sørg for at du er logget på Google-kontoen som har abonnementene dine.

Avslutt abonnementer

Du kan bruke arbeidsflyten vår for selvhjelp for å avslutte abonnementer.

Avslutt abonnementer

Avslutt abonnementer i Google Play-appen

Viktig: Abonnementet avsluttes ikke selv om du avinstallerer appen.
  1. På Android-enheten går du til abonnementene dine på Google Play.
  2. Velg abonnementet du vil si opp.
  3. Trykk på Si opp abonnementet.
  4. Følg veiledningen.
Tips: Hvis du har et abonnement for en app som fjernes fra Google Play, blir abonnementet avsluttet for fremtidige perioder. Tidligere abonnementer kan som en hovedregel ikke refunderes, men det finnes noen unntak, og disse er beskrevet i denne artikkelen eller i refusjonsretningslinjene for Google Play.

Dette skjer når du sier opp

Når du sier opp et abonnement, kan du fortsatt bruke det i perioden du har allerede har betalt for.

Hvis du for eksempel kjøper et årsabonnement til 100 kroner 1. januar og sier det opp 1. juli

• har du tilgang til abonnementet frem til 31. desember
  • belastes du ikke for et nytt årsabonnement 1. januar året etter

Dette skjer når du sier opp Play Pass-abonnementet ditt

Apper du har installert via Play Pass – og tilknyttede data – blir værende på enheten din.

For innhold du har skaffet deg via Play Pass, gjelder følgende:

• I apper som koster penger, blir du bedt om å kjøpe appene eller abonnere på Play Pass.
  • Kjøp i apper blir fjernet, men varene kan kjøpes enkeltvis senere.
  • Annonser vises igjen i apper der de ble fjernet.
  • Hvis du abonnerer på Play Pass igjen, får du tilgang til alt dette innholdet igjen.

Dette skjer når du sier opp forhåndsbetalte abonnementer

Forhåndsbetalte abonnementer varer i en begrenset periode, så du trenger ikke å si dem opp. De utløper automatisk når faktureringsperioden er over.

Hvis du ikke har brukt et forhåndsbetalt abonnement, kan du be om refusjon. Finn ut mer om refusjoner på Google Play.

Slik sier du opp forhåndsbetalte abonnementer du ikke har brukt:

1. På en Android-enhet går du til abonnementer på Google Play.
  2. Velg abonnementet eller det forhåndsbetalte abonnementet du vil si opp.
  3. Trykk på Si opp abonnementet.
  4. Følg veiledningen på skjermen.

Dette skjer når du stopper fornyelsen av en betalingsavtale

Når betalingsmåten din er belastet for en betalingsavtale, kan du ikke kansellere eventuelle gjenværende betalinger for den. Du kan imidlertid velge å stoppe automatisk fornyelse av betalingsavtalen. Dette betyr at du ikke blir belastet på den neste fornyelsesdatoen for abonnementet (som du kan se i Abonnementer på Google Play eller på e-postkvitteringen), og du har fortsatt tilgang til innholdet frem til da. Hvis du velger å stoppe fornyelsen av betalingsavtalen, er du fortsatt ansvarlig for eventuelle gjenværende betalinger for den gjeldende betalingsavtalen. Google Play gir ikke refusjoner, unntatt som spesifisert i refusjonsretningslinjene for Google Play.

Se Abonner på tjenester eller innhold for å finne ut mer.

Administrer abonnementene dine på Google Play

Start eller avslutt abonnementer på nytt
Tips: Det kan hende at enkelte abonnementer ikke kan gjenopprettes. I så fall må du konfigurere abonnementet på nytt.
  1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt.
  3. Trykk på Betalinger og abonnementer og så Abonnementer.
  4. Trykk på Abonner på nytt for abonnementet du vil gjenoppta.

Tips: Hvis du ikke finner abonnementet ditt, kan det hende det er tilknyttet en annen konto. Du kan prøve å bytte mellom kontoer.

Få refusjon for abonnementer
Du finner mer informasjon om refusjon av abonnementer, inkludert forhåndsbetalte abonnementer, på siden om refusjoner på Google Play.
Sett abonnementer på pause

For enkelte apper kan du sette abonnementet ditt på pause. Når du setter et abonnement på pause, starter pausen når den inneværende faktureringsperioden er over.

1. På Android-enheten går du til Abonnementer på Google Play.
  2. Velg abonnementet du vil sette på pause.
  3. Trykk på Administrer og så Sett betalinger på pause.
  4. Angi tidsperioden du vil sette betalinger på pause i.
  5. Trykk på Bekreft.
Gjenoppta betalinger for abonnementer som er satt på pause

Du kan når som helst gjenoppta abonnementet ditt.

1. På Android-enheten går du til Abonnementer på Google Play.
  2. Velg abonnementet du vil starte igjen.
  3. Trykk på Gjenoppta.
  4. Følg veiledningen på skjermen.
Endre betalingsmåten for et abonnement

Når abonnementet fornyes, belastes betalingsmåten du brukte da du kjøpte abonnementet. Fornyelser kan tre i kraft 24 timer før hver abonnementsperiode starter.

1. På Android-enheten går du til Abonnementer på Google Play.
  2. Velg abonnementet du vil oppdatere.
  3. Trykk på Administrer og så Oppdater.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å oppdatere betalingsmåten.

Hvis betalingsmåten avvises eller ikke har nok saldo til å dekke kjøpet, kan abonnementet bli sagt opp.Legg til en alternativ betalingsmåte, eller konfigurer abonnementet ditt på nytt.

Bytt mellom gjentakende og forhåndsbetalte abonnementer

Hvis apputviklerne tillater det, kan du bytte fra et forhåndsbetalt abonnement til et gjentakende abonnement eller omvendt.

Når du bytter, gjennomføres betalinger umiddelbart. Eventuelle dager som gjenstår i det aktive abonnementet, blir lagt til i det nye abonnementet.

Tips: Du kan sjekke om du har et gjentakende eller forhåndsbetalt abonnement, ved å logge på Abonnementer.

Slik endrer du forhåndsbetalte abonnementer hvis utviklerne tillater det:

1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Sjekk at du er logget på riktig Google-konto.
  3. Finn og åpne appen som tilbyr oppgradering fra et forhåndsbetalt abonnement til et gjentakende abonnement eller nedgradering fra et gjentakende abonnement til et forhåndsbetalt abonnement.
  4. Trykk på Administrer abonnementet.
  5. Velg det nye abonnementet du vil bytte til.
  6. Velg en støttet betalingsmåte.
  7. Trykk på Kjøp eller Abonner.