Tilauksen peruuttaminen, keskeyttäminen tai muuttaminen Google Playssa

Google Play ‑tilaukset ovat toistaiseksi voimassa. Sinua veloitetaan laskutusjakson alussa tilausehtojen mukaisesti, esimerkiksi viikoittain, vuosittain tai muun ajanjakson mukaan, ellet peru tilausta.

Muista kirjautua sille Google-tilille, joka sisältää tilauksesi.

Tilauksen peruuttaminen

Voit peruuttaa tilauksen omatoimisesti ohjeidemme avulla.

Tilauksen peruuttaminen

Tilauksen peruminen Google Play ‑sovelluksella

Tärkeää: Tilausta ei peruta, vaikka poistaisit sovelluksen asennuksen.
  1. Siirry Android-laitteella Google Playn tilauksiin.
  2. Valitse peruttava tilaus.
  3. Valitse Peru tilaus.
  4. Seuraa ohjeita.
Vinkki: Jos sinulla on tilaus sovelluksessa, joka poistetaan Google Playsta, tuleva tilauksen uusiminen perutaan. Aiempia tilauksia ei voi hyvittää, lukuun ottamatta tässä artikkelissa tai Google Playn hyvityskäytännöissä kuvattuja poikkeuksia.

Peruuttamisen seuraukset

Kun perut tilauksen, voit edelleen käyttää sitä maksamasi ajan.

Jos esimerkiksi teet 1. tammikuuta vuoden mittaisen tilauksen, jonka hinta on 10 $, ja päätät perua tilaukseni 1. heinäkuuta:

• Voit käyttää tilausta 31. joulukuuta asti.
  • Sinulta ei veloiteta uutta 10 $:n vuositilausmaksua seuraavan tammikuun 1. päivänä.

Mitä tapahtuu Play Passin perumisen jälkeen

Play Passista asentamasi sovellukset ja niiden data säilyvät laitteellasi.

Play Passin kautta hankittu sisältö:

• Maksullisissa sovelluksissa sinua kehotetaan ostamaan kyseinen sovellus tai tilaamaan Play Pass.
  • Sovelluksen sisäiset ostokset poistetaan, mutta ne ovat saatavilla yksittäisinä ostoksina.
  • Mainoksia näkyy taas sovelluksissa, joista ne oli poistettu.
  • Jos liityt Play Passiin uudelleen, kaikki tämä sisältö on taas saatavilla.

Mitä tapahtuu, kun perut ennakkomaksupaketin

Ennakkomaksupaketit ovat voimassa rajoitetun ajan, joten niitä ei tarvitse perua. Ne vanhenevat automaattisesti laskutuskauden lopussa.

Jos ennakkomaksupakettia ei ole käytetty, voit pyytää siitä hyvitystä. Lue lisää Google Playn hyvityksistä.

Näin voit perua käyttämättömän ennakkomaksupaketin:

1. Siirry Android-laitteella Google Playn tilauksiin.
  2. Valitse peruttava tilaus tai ennakkomaksupaketti.
  3. Valitse Peru tilaus.
  4. Seuraa näytön ohjeita.

Mitä tapahtuu, kun lopetat tilauksen uusimisen

Kun maksusopimus on veloitettu maksutavaltasi, et voi perua jäljellä olevia maksuja. Voit kuitenkin halutessasi lopettaa automaattisen uusiutumisen. Tämä tarkoittaa, että sinua ei veloiteta tilauksesi seuraavana uusimispäivänä (jonka näet Google Playn Tilaukset-kohdasta tai sähköpostikuitistasi), ja voit käyttää sisältöäsi siihen asti. Jos päätät lopettaa tilauksen uusimisen, olet edelleen vastuussa jäljellä olevista maksuista. Google Play ei myönnä hyvityksiä, paitsi Google Playn hyvityskäytännössä erikseen määritellyissä tilanteissa.

Lue lisää artikkelista Palvelujen tai sisällön tilaaminen.

Tilausten ylläpito Google Playssa

Tilauksen palauttaminen tai uudelleentilaaminen
Vinkki: Kaikkia tilauksia ei välttämättä voi tehdä uudelleen. Tässä tapauksessa tee tilaus uudelleen.
  1. Siirry Android-laitteella Google Playn tilauksiin.
  2. Valitse jatkettavan tilauksen kohdalta Tilaa uudelleen.

Vinkki: Jos et löydä tilaustasi, se voi olla eri tilillä. Kokeile vaihtaa toiseen tiliin.

Hyvitykset tilauksista
Jos haluat lisätietoja tilausten hyvityksistä, esimerkiksi ennakkomaksupaketeista, lue lisää Google Playn hyvityksistä.
Tilauksen keskeyttäminen

Jotkut sovellukset antavat mahdollisuuden keskeyttää tilauksen. Kun keskeytät tilauksen, tilaus keskeytetään nykyisen laskutuskauden lopussa.

1. Siirry Android-laitteella Google Playn tilauksiin.
  2. Valitse keskeytettävä tilaus.
  3. Valitse Hallinnoi ja sitten Keskeytä maksut.
  4. Määritä maksujen keskeytyksen ajanjakso.
  5. Valitse Vahvista.
Keskeytetyn tilauksen maksujen uudelleen käynnistäminen

Voit jatkaa tilausta milloin tahansa.

1. Siirry Android-laitteella Google Playn tilauksiin.
  2. Valitse tilaus, jonka haluat aloittaa uudelleen.
  3. Napauta Jatka.
  4. Seuraa näytön ohjeita.
Tilauksen maksutavan muuttaminen

Kun tilaus uusitaan, veloitetaan sama maksutapa, jota käytit tilauksen ostamiseen. Uusiminen saattaa tapahtua jo 24 tuntia ennen tilausjakson alkua.

1. Siirry Android-laitteella Google Playn tilauksiin.
  2. Valitse päivitettävä tilaus.
  3. Valitse Hallinnoi ja sitten Päivitä.
  4. Päivitä maksutapa näytön ohjeiden mukaan.

Jos maksutapasi hylätään tai sillä ei ole riittävästi katetta, tilauksesi voidaan peruuttaa.Lisää varamaksutapa tai tee tilaus uudelleen.

Vaihto tilausten ja ennakkomaksupakettien välillä

Jos sovelluskehittäjät sallivat sen, voit vaihtaa ennakkomaksupaketista toistuvaan tilaukseen tai toistuvasta tilauksesta ennakkomaksupakettiin.

Maksut käsitellään heti vaihdon yhteydessä. Aktiivisen tilauksen tai paketin jäljellä olevat päivät lisätään uuteen tilaukseen.

Vinkki: Voit tarkistaa, onko sinulla toistuva tilaus vai ennakkomaksupaketti, kirjautumalla sisään Tilaukset-kohdassa.

Näin voit vaihtaa ennakkomaksupakettia, jos kehittäjä sallii sen:

1. Avaa Google Play ‑sovellus Google Play.
  2. Varmista, että olet kirjautuneena oikealle Google-tilille.
  3. Etsi ja avaa sovellus, jossa on mahdollista vaihtaa ennakkomaksupaketti tilaukseen tai tilaus ennakkomaksupakettiin.
  4. Valitse Hallinnoi tilausta.
  5. Valitse uusi paketti, johon haluat vaihtaa.
  6. Valitse tuettu maksutapa.
  7. Valitse Osta tai Tilaa.

Lisätietoa

Tietokone Android