Een abonnement op Google Play opzeggen, onderbreken of wijzigen

Abonnementen op Google Play worden automatisch verlengd, tenzij u het abonnement opzegt.

Log in op het Google-account waaraan uw abonnementen zijn gekoppeld.

Een abonnement opzeggen

Als u de app verwijdert, wordt uw abonnement niet opgezegd.

1. Ga naar play.google.com.
  2. Controleer of u bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Klik links op Mijn abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat u wilt opzeggen.
  5. Klik op Beheren en dan Abonnement opzeggen.

Als u een abonnement heeft bij een app en de app uit Google Play wordt verwijderd, wordt uw toekomstige abonnement opgezegd. U ontvangt geen terugbetaling voor eerdere abonnementen.

Wat gebeurt er als u een abonnement opzegt?

Als u een abonnement opzegt, kunt u nog steeds gebruikmaken van het abonnement in de periode die u al heeft betaald.

Als u bijvoorbeeld op 1 januari een jaarabonnement heeft gekocht voor € 10 en op 1 juli uw abonnement opzegt, is het volgende van toepassing:

• U heeft tot 31 december toegang tot het abonnement.
  • Er wordt op 1 januari geen nieuw jaarabonnement van € 10 in rekening gebracht.

Een abonnement opnieuw starten of herstellen

Als uw abonnement is opgezegd, maar nog steeds actief is:

1. Ga naar play.google.com.
  2. Controleer of u bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Klik links op Mijn abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat u wilt herstellen.
  5. Klik op Herstellen.

Opmerking: Bepaalde abonnementen kunnen mogelijk niet worden hersteld.

Als u uw abonnement heeft opgezegd en de resterende tijd van uw abonnement is verlopen, stelt u uw abonnement opnieuw in.

Teruggaven voor abonnementen

Zie teruggaven en terugbetalingen in Google Play voor meer informatie over teruggaven voor abonnementen.

Een abonnement onderbreken

Voor bepaalde apps kunt u uw abonnement ook onderbreken. Wanneer u uw abonnement onderbreekt, wordt het abonnement onderbroken aan het einde van uw huidige factureringsperiode.

1. Ga naar play.google.com.
  2. Controleer of u bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Klik links op Mijn abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat u wilt onderbreken.
  5. Klik op Beheren en dan Betalingen onderbreken.
  6. Selecteer de periode waarin u betalingen wilt onderbreken.
  7. Klik op Bevestigen.

Betalingen voor een onderbroken abonnement opnieuw starten

U kunt uw abonnement op elk gewenst moment hervatten.

1. Ga naar play.google.com.
  2. Controleer of u bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Klik links op Mijn abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat u opnieuw wilt starten.
  5. Klik op Beheren en dan Hervatten. Uw abonnement wordt meteen opnieuw gestart.

Uw abonnementen wijzigen

Uw abonnementen en verlengingsdatums controleren
  1. Ga naar play.google.com.
  2. Controleer of u bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Klik links op Mijn abonnementen.
De betaalmethode voor een abonnement wijzigen

Wanneer u uw abonnement verlengt, worden de kosten verrekend via dezelfde betaalmethode die u heeft gebruikt om het abonnement aan te schaffen. De verlenging kan vierentwintig uur vóór het begin van elke abonnementsperiode plaatsvinden.

U kunt de betaalmethode als volgt wijzigen:

1. Ga naar play.google.com
  2. Controleer of u bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Klik links op Mijn abonnementen.
  4. Zoek het abonnement waarvoor u de betaalmethode wilt wijzigen.
  5. Klik op Beheren
  6. Klik naast de betaalmethode op Updaten.

Als uw betaalmethode wordt geweigerd of onvoldoende saldo heeft, wordt uw abonnement mogelijk opgezegd. Als dit gebeurt, moet u uw abonnement opnieuw instellen.

De frequentie van uw abonnement aanpassen

U kunt uitsluitend de frequentie van een abonnement op uw telefoon wijzigen.

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Controleer of u bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Tik op Menu Menu en dan Abonnementen.
  4. Zoek het abonnement dat u wilt updaten.
  5. Kies uit de volgende opties:
    • Tik voor actieve abonnementen op Beheren.
    • Tik op Updaten om uw betaalmethode aan te passen.
  6. Volg de instructies om uw betaalmethode te updaten.

Als u 'Abonnement wijzigen' niet ziet staan, is het mogelijk dat de betreffende app geen mogelijkheden biedt om uw abonnement te wijzigen.