Administrer familien din på Google

Som familieadministrator kan du invitere opptil fem personer til å bli med i familiegruppen din. Du kan også fjerne folk fra familiegruppen eller slette den.

Legg til familiemedlemmer

For at familiemedlemmer skal kunne bli med i familiegruppen, må de bo i samme land som deg.

Sånn legger du til familiemedlemmer

Ved å følge fremgangsmåten nedenfor kan du invitere familiemedlemmer som er minst 13 år (eller den alderen som gjelder i landet ditt), til å bli med i familien din. Du mottar et varsel via e-post når noen blir med i familien din. Slik inviterer du familiemedlemmer:

Mobil eller nettleser

1. Gå til siden Familien din på Google
  2. Klikk på Inviter et familiemedlem.
  3. Skriv inn e-postadressen til familiemedlemmet.
  4. Klikk på Send.

Play Butikk-appen

1. Åpne Play Butikk-appen Google Play.
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Konto.
  3. Trykk på Familie og så Administrer familiemedlemmer.
  4. Trykk på Inviter familiemedlemmer og så Send.

Family Link-appen

Tilgjengeligheten til Family Link kan være begrenset i enkelte land. For å laste ned Family Link-appen går du til g.co/familylink.

1. Åpne Family Link-appen Family Link på Android-enheten din.
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Familiegruppe og så Inviter familiemedlemmer.

Google One-appen

1. Åpne Google One-appen Google One på Android-enheten din.
  2. Øverst trykker du på Innstillinger.
  3. Trykk på Administrer familie og så Administrer familiegruppen og så Inviter familiemedlemmer.

Google Assistent-appen

1. Trykk og hold på hjemknappen på Android-enheten din, eller si «Ok Google».
  2. Nederst til høyre trykker du på Utforsk Explore.
  3. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Innstillinger.
  4. Under «Deg»-fanen trykker du på Folkene dine og så Legg til person.
  5. Velg kontakten du vil legge til i familiegruppen din.
  6. Slå på Familiegruppe, og trykk på Legg til.

Fjern familiemedlemmer

Hvis du er familieadministratoren, kan du fjerne folk fra familiegruppen.

Dette skjer når du fjerner folk fra familiegruppen:
  • Den du fjerner fra familiegruppen, beholder Google-kontoen sin. Innhold som er kjøpt med familiebetalingsmåten, blir værende på vedkommendes enhet.
  • Den du fjerner, får et e-postvarsel når vedkommende er fjernet.
  • Den du fjerner, kan ikke lenger bruke familiebetalingsmåten og mister tilgangen til alle tjenester som deles av familiegruppen.
  • Hvis den du fjerner, har kjøpt innhold med familiebetalingsmåten, men kjøpet ennå ikke er gjennomført, blir du likevel belastet for dette. Du kan imidlertid be om refusjon for uønskede eller utilsiktede kjøp.
  • Hvis du har konfigurert Google Play familiebibliotek, fjernes eventuelt innhold vedkommende har lagt til, og andre familiemedlemmer mister tilgangen til det aktuelle innholdet. Den du fjerner, mister også tilgangen til alt i Familiebiblioteket.
  • Hvis familien din deler et Google One-abonnement, slutter den du fjerner, å bruke den delte lagringsplassen. Hvis vedkommende er tom for lagringsplass, beholder han eller hun filene sine, men kan ikke lagre nye ting. Finn ut mer om hva som skjer når man går tom for lagringsplass.
    • Den du fjerner, mister også tilgangen til ekstra medlemsfordeler og hjelp fra Google-eksperter.

Fjern barn som er under tilsyn

Hvis du har opprettet en Google-konto for et familiemedlem som er under 13 år (eller den gjeldende alderen i landet ditt), eller du har gitt samtykke til at barnet ditt fortsetter å bruke Google-kontoen sin, må du slette barnets Google-konto for å fjerne barnet fra familien.

Eldre barn

Hvis familiemedlemmet ditt er minst 13 år (eller den gjeldende alderen i landet ditt), og du og barnet ditt valgte administrering av barnets konto med Family Link, avsluttes tilsynet med barnets Google-konto og/eller enheter når barnet fjernes fra familiegruppen.

Sånn fjerner du folk fra familiegruppen

Mobil eller nettleser

1. Gå til siden Familien din på Google.
  2. Velg familiemedlemmet du vil fjerne og så Fjern medlemmet og så Fjern.

Play Butikk-appen

1. Åpne Play Butikk-appen Google Play på Android-enheten din.
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Konto og så Familie og så Administrer familiemedlemmer.
  3. Trykk på navnet til familiemedlemmet du vil fjerne fra familiegruppen.
  4. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så  Fjern medlemmet og så Fjern.

Family Link-appen

Merk: Tilgjengeligheten til Family Link kan være begrenset i enkelte land. For å laste ned Family Link-appen går du til g.co/familylink.

1. Åpne Family Link-appen Family Link på Android-enheten din.
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Familiegruppe.
  3. Trykk på navnet til familiemedlemmet du vil fjerne.
  4. Trykk på Fjern medlem

Google One-appen

1. Åpne Google One-appen Google One på Android-enheten din.
  2. Øverst trykker du på Innstillinger.
  3. Trykk på Administrer familien og så Administrer familiegruppen.
  4. Trykk på navnet til familiemedlemmet du vil fjerne.
  5. Trykk på Fjern medlemmet.

Google Assistent-appen

1. Åpne Google Assistent-appen Assistent (iOS) på Android-enheten din.
  2. Nederst til høyre trykker du på Explore.
  3. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Innstillinger.
  4. Under «Deg»-fanen trykker du på Folkene dine og så Google-familiegruppen din.
  5. Trykk på navnet til familiemedlemmet du vil fjerne og så Fjern X.
  6. Følg veiledningen på skjermen for å fjerne denne personen fra familiegruppen.

Slett familiegruppen din

Hvis du er familieadministratoren, kan du slette familiegruppen din.

Dette skjer når du sletter familiegruppen:
  • Alle i familiegruppen beholder Google-kontoene sine og alt de har kjøpt med familiebetalingsmåten.
  • Hvis du har konfigurert Google Play familiebibliotek, mister alle i familiegruppen tilgangen til innhold andre familiemedlemmer har lagt til.
  • Hvis noen av familiemedlemmene har kjøpt innhold med familiebetalingsmåten, men kjøpet ennå ikke er gjennomført, blir du likevel belastet for dette. Du kan imidlertid be om refusjon for uønskede eller utilsiktede kjøp.
  • Hvis du har et familieabonnement, mister familien din tilgangen til denne tjenesten.
  • Hvis familien din deler et Google One-abonnement, mister de tilgangen til den delte lagringsplassen. Hvis familiemedlemmene dine går tom for lagringsplass, forblir filene deres trygge, men de kan ikke lagre nye ting. Finn ut mer om hva som skjer når man går tom for lagringsplass.
    • Familien din mister også tilgangen til ekstra medlemsfordeler og hjelp fra Google-eksperter.
  • Hvis du sletter familiegruppen, kan du bare opprette eller bli med i en annen familiegruppe én gang til i løpet av de neste tolv månedene.
Sånn sletter du familiegruppen din

Familiegrupper med barn som er under tilsyn

Hvis du har opprettet en Google-konto for et familiemedlem som er under 13 år (eller den gjeldende alderen i landet ditt), eller du har gitt samtykke til at barnet ditt fortsetter å bruke Google-kontoen sin, må du slette barnets Google-konto før du kan slette familiegruppen din.

Eldre barn

Hvis familiegruppen din inneholder et barn over 13 år (eller den gjeldende alderen i landet ditt), og du og barnet ditt valgte administrering av barnets konto med Family Link, avsluttes tilsynet med barnets Google-konto og/eller enheter når familiegruppen slettes.

Mobil eller nettleser

1. Gå til siden Familien din på Google
  2. Klikk eller trykk på menyen Meny og så Slett familiegruppen.

Play Butikk-appen

1. Åpne Play Butikk-appen Google Play på Android-enheten din.
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Konto og så Familie og så Administrer familiemedlemmer.
  3. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Slett familiegruppen og så Slett.

Family Link-appen

Merk: Tilgjengeligheten til Family Link kan være begrenset i enkelte land. For å laste ned Family Link-appen går du til g.co/familylink.

1. Åpne Family Link-appen Family Link på Android-enheten din.
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Familiegruppe.
  3. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Slett familiegruppen og så Slett.

Google One-appen

1. Åpne Google One-appen Google One på Android-enheten din.
  2. Øverst trykker du på Innstillinger.
  3. Trykk på Administrer familien og så Administrer familiegruppen.
  4. Øverst til høyre trykker du på Mer og så Slett familiegruppen og så Slett.

Google Assistent-appen

1. Åpne Google Assistent-appen Assistent (iOS) på Android-enheten din.
  2. Nederst til høyre trykker du på Explore.
  3. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Innstillinger.
  4. Under «Deg»-fanen trykker du på Folkene dine og så Google-familiegruppen din.
  5. Trykk på Slett familiegruppen.
  6. Følg veiledningen på skjermen for å slette familiegruppen din.