Vi tar forholdsregler for brukerstøtteekspertene våre i forbindelse med COVID-19. Derfor har vi for øyeblikket redusert bemanning. Se hvilke muligheter du har for å få kontakt med en brukerstøttespesialist, eller gå til brukerstøtten for å få mer informasjon

Administrer familien din på Google

Som familieadministrator kan du invitere opptil fem personer til å bli med i familiegruppen din. Du kan også fjerne folk fra familiegruppen eller slette den.

Legg til familiemedlemmer

Du kan legge til familiemedlemmer som

• bor i samme land som deg
  • er minst 13 år gamle (eller aldersgrensen i landet ditt) Barn under 13 år kan bare legges til hvis familieadministratoren har opprettet barnets Gmail-konto.
Tips: Når noen blir med i familiegruppen din, får du et e-postvarsel.
Mobil eller nettleser
  1. Gå til g.co/YourFamily.
  2. Velg Inviter familiemedlem.
  3. Skriv inn e-postadressen til familiemedlemmet.
  4. Velg Send.
Play Butikk-appen
  1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger og deretter Familie og deretter Administrer familiemedlemmer.
  4. Trykk på Inviter familiemedlemmer og deretter Send.
Family Link-appen
Viktig: Tilgjengeligheten til Family Link kan være begrenset i enkelte land. Last ned Family Link-appen.
  1. Åpne Family Link Family Link på en Android-enhet
  2. Øverst til venstre trykker du på Meny Meny og deretter Familiegruppe og deretter Inviter familiemedlemmer.
Google One-appen

Alle som er med i en familiegruppe, kan kjøpe et Google One-abonnement og dele det med hele familien (opptil seks medlemmer totalt) uten ekstra kostnader.

1. Åpne Google One-appen Google One på Android-enheten din.
  2. Trykk på Innstillinger øverst.
  3. Trykk på Administrer familieinnstillingene.
  4. Slå på Del Google One med familien. Bekreft ved å trykke på Del på det neste skjermbildet.
  5. Trykk på Administrer familiegruppen og så Inviter familiemedlemmer.
  6. Følg veiledningen for å fullføre konfigureringen.

For å slutte å dele lagringsplassen din, slå av Del Google One med familien.

Google Assistent-appen
  1. Si «Hey Google, åpne Assistent-innstillingene» eller gå til Assistent-innstillingene på Android-enheten din.
  2. Trykk på Du og deretter Folkene dine og deretter Legg til person.
  3. Velg kontakten du vil legge til.
  4. Slå på Familiegruppe.
  5. Bekreft e-postadressen, og trykk på Bruk denne e-posten og deretter Lagre.

Fjern folk fra familiegruppen din

Hvis du er familieadministrator, kan du fjerne folk fra familiegruppen på flere måter.
Dette skjer når du fjerner folk fra familiegruppen:
  • Personen du fjerner fra familiegruppen
    • beholder Google-kontoen samt alt innholdet på enheten som er kjøpt med familiebetalingsmåten
    • kan ikke foreta nye kjøp med familiebetalingsmåten og mister tilgangen til alle tjenester som deles av familiegruppen
    • får et e-postvarsel når vedkommende er fjernet
    • mister tilgangen til alt i Familiebiblioteket
    • mister tilgangen til delt lagring hvis familien deler et Google One-abonnement
    • mister tilgangen til ekstra medlemsfordeler og hjelp fra Google-eksperter
  • Hvis personen du fjerner
    • har foretatt et kjøp med familiebetalingsmåten og det allerede er under behandling: Du blir fortsatt belastet, men du kan be om refusjon for uønskede eller utilsiktede kjøp.
    • har lagt til innhold i Familiebiblioteket: Hvis du har konfigurert Google Play familiebibliotek, fjernes eventuelt innhold vedkommende har lagt til, og andre familiemedlemmer mister tilgangen til det aktuelle innholdet.
    • er 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt) eller eldre, og du og barnet ditt velger å administrere barnets konto med Family Link: Google-kontoen og enhetene til barnet er ikke under tilsyn lenger når du fjerner barnet fra familiegruppen.
Fjern barn som er under tilsyn, fra familiegruppen din

Slik fjerner du et barn under tilsyn fra familiegruppen:

Mobil eller nettleser

Fjern barn som er under tilsyn

1. Gå til g.co/YourFamily.
  2. Velg barnet du vil fjerne.
  3. Velg Kontoinformasjon og deretter Fjern medlemmet.
    • Du må muligens skrive inn passordet ditt.
  4. Velg Fjern.

Fjern andre familiemedlemmer

1. Gå til g.co/YourFamily.
  2. Velg familiemedlemmet du vil fjerne.
  3. Velg Fjern medlemmet og deretter Fjern.
Play Butikk-appen
  1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger og deretter Familie Se familiemedlemmer.
  4. Trykk på navnet til et familiemedlem.
  5. Øverst trykker du på Mer Mer og deretter Fjern medlemmet og deretter Fjern.
Family Link-appen
Viktig: Tilgjengeligheten til Family Link kan være begrenset i enkelte land. Last ned Family Link-appen.
  1. Åpne Family Link Family Link på en Android-enhet
  2. Øverst til venstre trykker du på Meny Meny og deretter Familiegruppe.
  3. Trykk på familiemedlemmet du vil fjerne og deretter Fjern medlemmet.
Google One-appen
  1. Åpne Google One Google One på Android-enheten din.
  2. Trykk på Innstillinger øverst.
  3. Trykk på Administrer familien og deretter Administrer familiegruppen.
  4. Trykk på familiemedlemmet du vil fjerne og deretter Fjern medlemmet.
Google Assistent-appen
  1. Si «Hey Google, åpne Assistent-innstillingene» eller gå til Assistent-innstillingene på Android-enheten din.
  2. Trykk på Deg og deretter Folkene dine.
  3. Trykk på familiemedlemmet du vil fjerne.
  4. Slå av Familiegruppe.
  5. Trykk på Lagre nederst til høyre.
  6. Følg veiledningen på skjermen.

Slett familiegruppen din

Hvis du er familieadministrator, kan du slette familiegruppen din på flere måter.
Dette skjer når du sletter familiegruppen
Viktig: Når du har slettet en familiegruppe, kan du ikke gjenopprette den.
  • Alle i familiegruppen beholder Google-kontoene sine samt alt innholdet på enhetene sine som er kjøpt med familiebetalingsmåten.
  • Hvis noen av familiemedlemmene har foretatt et kjøp med familiebetalingsmåten og det allerede er under behandling, blir du fortsatt belastet, men du kan be om refusjon for uønskede eller utilsiktede kjøp.
  • Hvis du har konfigurert Google Play familiebibliotek, mister alle i familiegruppen tilgangen til innhold andre familiemedlemmer har lagt til.
  • Hvis du har et familieabonnement på for eksempel YouTube Music eller Google One, mister familien din tilgangen til denne tjenesten.
  • Hvis familien din deler et Google One-abonnement, mister familien tilgangen til den delte lagringsplassen.
  • Hvis et familiemedlem er 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt) eller eldre, og du velger å administrere barnets konto med Family Link, avsluttes tilsynet med Google-kontoen og enhetene til barnet når du fjerner barnet fra familiegruppen.
  • Hvis du sletter familiegruppen din, kan du bare opprette eller bli med i en annen familiegruppe én gang i løpet av de neste 12 månedene.
Slett en familiegruppe som inkluderer et barn under tilsyn
Før du kan slette en familiegruppe som inkluderer et barn under tilsyn, må du slette barnets Google-konto hvis barnet er under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt) og du har opprettet Google-kontoen for barnet.
Mobil eller nettleser
  1. Gå til g.co/YourFamily.
  2. Velg Meny Meny og deretter Slett familiegruppen.
Play Butikk-appen
  1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger og deretter Familie og deretter Se familiemedlemmer.
  4. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og deretter Slett familiegruppen og deretter Slett.
Family Link-appen
Viktig: Tilgjengeligheten til Family Link kan være begrenset i enkelte land. Last ned Family Link-appen.
  1. Åpne Family Link Family Link på en Android-enhet
  2. Øverst til venstre trykker du på Meny Meny og deretter Familiegruppe.
  3. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og deretter Slett familiegruppen og deretter Slett.
Google One-appen
  1. Åpne Google One Google One på Android-enheten din.
  2. Trykk på Innstillinger øverst.
  3. Trykk på Administrer familien og deretter Administrer familiegruppen.
  4. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og deretter Slett familiegruppen og deretter Slett.