Fout 408 in Films-app

U heeft mogelijk de volgende foutmelding ontvangen op uw Android-apparaat:

'Kan geen verbinding maken met Google Play (fout 408).'

Dit bericht betekent dat er mogelijk een probleem is met de internetverbinding van uw apparaat. Hier volgen een aantal opties die u kunt proberen:

Het probleem oplossen

Probeer de onderstaande stappen en controleer na elke stap of u uw video kunt afspelen.

1. Controleer of uw internetverbinding werkt in andere apps of in uw mobiele browser.
    • Zo niet, start uw wifi-router opnieuw op. De makkelijkste manier om dit te doen is de stekker van de router uit het stopcontact trekken en er vervolgens weer in te steken.
    • Als u toegang heeft tot een ander wifi-netwerk, kunt u proberen daarmee verbinding te maken en de video opnieuw af te spelen.
  2. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van de Google Play Films-app Play Films gebruikt.
    • Als u wilt controleren op updates, opent u de Play Store Google Play en tikt u op Menu Menu en vervolgens Mijn apps en games.
  3. Start uw apparaat opnieuw op.
  4. Update uw Android-besturingssysteem (indien beschikbaar).
    • Als u wilt controleren op updates, gaat u op uw apparaat naar Instellingen en vervolgens Over de telefoon of Over de tablet en vervolgens Systeemupdates.
  • Geavanceerde tip: Sommige gebruikers hebben ontdekt dat het probleem wordt opgelost door IPv6 uit te schakelen op de router. Als u uw routerinstellingen wilt wijzigen, bekijkt u de hulpbronnen van de fabrikant van uw router.

Een terugbetaling aanvragen

Als uw video niet correct wordt afgespeeld, kunt u op elk gewenst moment een terugbetaling aanvragen voor uw video.