Fel: Du har inte använt appen Google Play Butik på din enhet med det här e-postkontot

Felet kan uppstå när du försöker installera en Android-app på:

• datorn
  • en Android-enhet som inte är kopplad till ditt Google-konto
  • en enhet som inte är kompatibel.

Felsökning

Meddela oss om vad du vill göra genom att välja något av alternativen nedan.

Jag försöker installera en app på min Android-enhet via datorn

Länka ditt Google-konto med din telefon eller surfplatta

1. Öppna Google Play på datorn.
  2. Klicka på din profilbild uppe till höger.
  3. Om du inte är inloggad på rätt konto klickar du på Logga ut och loggar sedan in igen med rätt konto.
  4. Öppna Google Play Butik-appen Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
    • Ny enhet: Om enheten är ny loggar du in med Google-kontot.
    • På en enhet där du tidigare har lagt till appar: Tryck på menyn Meny för att se vilket konto du är inloggad med. Kontot visas högst upp. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil om du vill välja ett annat konto på telefonen eller surfplattan. Om nedåtpilen inte visas lägger du till det konto som du vill länka till enheten.
  5. Sök efter appen som du vill installera.
  6. Tryck på Installera.
  7. Telefonen eller surfplattan länkas till ditt Google-konto när du har installerat appen. Inom ett par minuter ska du nu kunna installera appar på enheten via datorn.

Använda en Kindle

Det går inte att installera appar från Google Play på Kindle-enheter. Besök istället den appbutik som rekommenderas för din enhet, som Amazon Appstore för Kindle.

Jag försöker installera en app på en dator

Appar från Google Play kan inte installeras på de flesta datorer (förutom på vissa Chromebook som kör Google Play Butik Besök i stället den appbutik som rekommenderas för din enhet:

Jag försöker installera en app på en enhet som inte är en Android-enhet (iPhone, iPad etc.)

Det går bara att installera appar från Google Play på Android-enheter. Besök i stället den appbutik som rekommenderas för din enhet:

Ytterligare felsökning

Om problemet kvarstår testar du följande:

Använder du ett konto på jobbet eller i skolan?

Om du använder ett Google-konto för en skola eller ett företag går det eventuellt inte att installera appar från Google Play på enheten via datorn.

Du kan fortfarande hämta appar med hjälp av appen Google Play Butik.