Fout: Je hebt de Google Play Store-app op je apparaat niet geopend met dit e-mailaccount.

Je kunt deze foutmelding zien als je probeert een Android-app te installeren op de volgende apparaten:

• je computer,
  • een mobiel Android-apparaat dat niet aan je Google-account is gekoppeld,
  • een apparaat waarop de app niet werkt.

Problemen oplossen

Laat ons weten wat u probeert te doen door hieronder een optie te selecteren.

Ik probeer een computer te gebruiken om een app op mijn Android-telefoon of -tablet te installeren

Je Google-account koppelen aan je telefoon of tablet

Belangrijk: De meeste apps uit de Play Store kunnen alleen worden geïnstalleerd op bepaalde Chromebooks.

1. Ga op je computer naar Google Play.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto.
  3. Als je niet bent ingelogd op het juiste account, klik je op Uitloggen. Log daarna weer in met het juiste account.
  4. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
    • Nieuw apparaat: Als je apparaat nieuw is, log je in met je Google-account.
    • Op een apparaat waaraan je eerder apps hebt toegevoegd:
  5. Zoek de app die je op je apparaat wilt installeren.
  6. Tik op Installeren.
  7. Nadat je een app hebt geïnstalleerd, wordt je telefoon of tablet gekoppeld aan je Google-account. Binnen een paar minuten kun je je computer gebruiken om apps op je apparaat te installeren.

Een Kindle gebruiken

Apps van Google Play kunnen niet worden geïnstalleerd op Kindle-apparaten. Bezoek in plaats daarvan de aanbevolen app-store voor uw apparaat, zoals de Amazon Appstore voor Kindle.

Ik probeer een app op een computer te installeren

Apps van Google Play kunnen niet worden geïnstalleerd op de meeste computers, met uitzondering van enkele Chromebooks waarop de Google Play Store wordt uitgevoerd. Bezoek in plaats daarvan de aanbevolen app-store voor uw apparaat:

Ik probeer een app te installeren op een niet-Android-telefoon of -tablet (iPhone, iPad, enzovoort)

Apps van Google Play kunnen niet worden geïnstalleerd op niet-Android-apparaten. Bezoek in plaats daarvan de aanbevolen app-store voor uw apparaat:

Andere problemen oplossen

Als het probleem aanhoudt, probeert u het volgende.

Gebruikt u een werk- of schoolaccount?

Als u een Google-account van uw werk of school gebruikt, kunt u mogelijk geen Google Play-apps op uw apparaat installeren met behulp van uw computer.

U kunt nog steeds de Google Play Store-app op uw apparaat gebruiken om apps te downloaden.