Fout: 'Je hebt de Google Play Store-app op je apparaat niet geopend met dit e-mailaccount.'

Deze foutmelding kan worden weergegeven wanneer u probeert een Android-app te installeren op de volgende apparaten:

• uw computer,
  • een mobiel Android-apparaat dat niet aan uw Google-account is gekoppeld,
  • een apparaat waarop de app niet werkt.

Problemen oplossen

Laat ons weten wat u probeert te doen door hieronder een optie te selecteren.

Ik probeer een computer te gebruiken om een app op mijn Android-telefoon of -tablet te installeren

Uw Google-account koppelen aan uw telefoon of tablet

1. Ga op uw computer naar Google Play.
  2. Klik rechtsboven op uw profielfoto.
  3. Als u niet bent ingelogd op het juiste account, klikt u op Uitloggen. Log vervolgens weer in met het juiste account.
  4. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
    • Nieuw apparaat: Als uw apparaat nieuw is, logt u in met uw Google-account.
    • Op een apparaat waaraan u apps heeft toegevoegd: Tik op Menu Menu om te controleren welk account u gebruikt. Het account waarop u bent ingelogd, wordt bovenaan weergegeven. Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om een ander account te kiezen op uw telefoon of tablet. Als de pijl-omlaag niet wordt weergegeven, voegt u het account toe dat u aan uw apparaat wilt koppelen.
  5. Zoek naar de app die u probeert te installeren.
  6. Tik op Installeren.
  7. Nadat u een app heeft geïnstalleerd, wordt uw telefoon of tablet aan uw Google-account gekoppeld. Als het goed is, kunt u binnen enkele minuten apps op uw apparaat installeren via uw computer.

Een Kindle gebruiken

Apps van Google Play kunnen niet worden geïnstalleerd op Kindle-apparaten. Bezoek in plaats daarvan de aanbevolen app-store voor uw apparaat, zoals de Amazon Appstore voor Kindle.

Ik probeer een app op een computer te installeren

Apps van Google Play kunnen niet worden geïnstalleerd op de meeste computers, met uitzondering van enkele Chromebooks waarop de Google Play Store wordt uitgevoerd. Bezoek in plaats daarvan de aanbevolen app-store voor uw apparaat:

Ik probeer een app te installeren op een niet-Android-telefoon of -tablet (iPhone, iPad, enzovoort)

Apps van Google Play kunnen niet worden geïnstalleerd op niet-Android-apparaten. Bezoek in plaats daarvan de aanbevolen app-store voor uw apparaat:

Andere problemen oplossen

Als het probleem aanhoudt, probeert u het volgende.

Gebruikt u een werk- of schoolaccount?

Als u een Google-account van uw werk of school gebruikt, kunt u mogelijk geen Google Play-apps op uw apparaat installeren met behulp van uw computer.

U kunt nog steeds de Google Play Store-app op uw apparaat gebruiken om apps te downloaden.