Lägga till, ta bort eller redigera betalningsmetod

Så här lägger du till, redigerar eller tar bort de betalningsmetoder du använder när du handlar på Google Play.

I artikeln om godkända betalningsmetoder finns mer information om tillgängliga betalningsmetoder (till exempel kreditkort, direktdebitering via operatören, PayPal eller saldo i Google Play). Läs mer om att lösa betalningsproblem i kontot om du stöter på problem.

Lägga till en betalningsmetod

1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer och sedan Betalningsmetoder och sedan Lägg till betalningsmetod.
  4. Välj den betalningsmetod du vill lägga till.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.

Obs! Om du använder Google Pay som betalningsmetod i Indien måste du uppdatera ditt UPI-id.

Lägga till en extra betalningsmetod för en prenumeration

Du kan undvika avbrott i en prenumeration genom att lägga till en extra betalningsmetod för den prenumerationen i Google Play-kontot. Om den primära betalningsmetoden slutar fungera debiteras den extra betalningsmetoden. Du kan ta bort en extra betalningsmetod när du vill.

1. Open the Google Play app Google Play.
  2. At the top right, tap the profile icon.
  3. Tap Payments & subscriptions och sedan Subscriptions.
  4. Select the subscription.
  5. Tap Backup payment method och sedan Setup.
  6. Follow the on-screen instructions.

Ta bort en betalningsmetod

1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer och sedan Betalningsmetoder och sedan Mer Mer och sedan Betalningsinställningar.
  4. Logga in på Google Pay om du uppmanas till det.
  5. Tryck på Ta bort under betalningsmetoden du vill ta bort och sedan Ta bort.

Redigera en betalningsmetod

1. Öppna Google Play-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Betalningar och prenumerationer och sedan Betalningsmetoder och sedan Mer Mer och sedan Betalningsinställningar.
  4. Logga in på Google Pay om du uppmanas till det.
  5. Tryck på Redigera under betalningsmetoden som ska tas bort.
  6. Gör ändringarna.
  7. Tryck på Uppdatera.

Ändra betalningsmetod när du handlar

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna informationssidan för ett objekt som kostar pengar.
  3. Tryck på priset och granska appens behörigheter.
  4. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil under appnamnet och sedan Betalningsmetoder.
  5. Välj en av betalningsmetoderna eller lägg till en ny.
  6. Slutför köpet.

Obs! Betalningsmetoder som du lägger till i samband med att du köper något sparas i kontot.

Ändra betalningsmetod på Android TV
  1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play på Android TV-enheten.
  2. Öppna informationssidan för ett objekt som kostar pengar.
  3. Välj varans pris och sedan Betalningsmetoder.
  4. Välj en av betalningsmetoderna.
  5. Slutför köpet.

Obs! Betalningsmetoder som du lägger till i samband med att du köper något sparas i kontot.