Betygsätta och recensera appar i Google Play Butik

Du kan betygsätta och recensera appar, spel och annat innehåll för Android i Play Butik. När du recenserar något på Google Play länkas recensionen till Google-kontot och visas offentligt. Om du inte vill att en recension ska visas offentligt kan du radera den.

Så betygsätter du en app och skriver en recension

Viktigt! Du kan bara betygsätta appar som du har laddat ned och installerat. När du laddar ned en app kopplas den till ditt Google-konto. Om du har laddat ned en app men inte ser alternativet för att skriva en recension kontrollerar du att du är inloggad på rätt konto.

1. Öppna play.google.com på datorn.
  2. Leta reda på appen som du vill recensera.
  3. Öppna informationssidan genom att välja appen.
  4. Scrolla och klicka på Skriv en recension.
  5. Betygsätt en app med upp till fem stjärnor och skriv din recension.
  6. Klicka på Skicka.

Så raderar och redigerar du en recension

1. Öppna play.google.com på datorn.
  2. Leta reda på appen som du recenserade.
  3. Öppna informationssidan genom att välja appen.
  4. Skrolla och klicka på Redigera Redigera eller RaderaRadera.
  5. Redigera genom att göra ändringar och sedan klicka på Skicka.

Då kan du skriva recensioner i Play Butik

• Du kan bara recensera appar och spel som du har laddat ned.
  • Du kan inte skriva en recension från ett konto som du använder på jobbet eller i skolan.
  • Om ett konto på enheten ingår i ett betaprogram för en app kan du inte skriva en recension om appen.
  • Du kan lämna betaprogrammet om du vill skriva en recension.