Apps beoordelen en reviewen in de Google Play Store

Je kunt Android-apps, games en andere content in de Play Store beoordelen en er een review over schrijven. Als je een review achterlaat op Google Play, wordt de review gekoppeld aan je Google-account en openbaar zichtbaar gemaakt. Als je niet wilt dat een review openbaar wordt gemaakt, kun je deze verwijderen.

Een app beoordelen en een review achterlaten

Belangrijk: je kunt alleen reviews schrijven voor apps die je eerder hebt gedownload en geïnstalleerd. Als je een app downloadt, wordt deze aan je Google-account gekoppeld. Als je de app hebt gedownload, maar niet de mogelijkheid ziet om een review te schrijven, check je of je bent ingelogd op het juiste account.

1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Browse of zoek naar de app waarvoor je een review wilt schrijven.
  3. Selecteer de app om de detailpagina te openen.
    • Zo beoordeel je de app: selecteer het aantal sterren onder Deze app beoordelen.
    • Zo laat je een review achter: tik onder de sterbeoordeling op Een review schrijven.
  4. Volg de instructies op het scherm om een review te schrijven en details toe te voegen.
  5. Tik op Posten.

Een review verwijderen of bewerken

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar de detailpagina van het item waarvoor u een review heeft toegevoegd.
  3. Scroll omlaag naar het gedeelte met reviews.
    • Bewerken: Tik op Je review bewerken. Breng de wijzigingen aan en tik vervolgens op Posten
    • Verwijderen: Tik op Meer Meer en dan Verwijderen.

Wanneer je reviews kunt schrijven in de Play Store

• Je kunt alleen reviews schrijven voor apps en games die je hebt gedownload.
  • Je kunt geen review achterlaten vanuit een werkaccount, zoals een account voor werk of school.
  • Als een account op je apparaat deel uitmaakt van een bètaprogramma voor een app, kun je geen review achterlaten voor die app.
  • Je kunt een bètaprogramma verlaten als je een review wilt schrijven.