Sovellusten arviointi ja arvostelu Google Play Kaupassa

Voit arvioida ja arvostella Android-sovelluksia ja ‐pelejä sekä muuta sisältöä Play Kaupassa. Kun arvostelet jotain Google Playssa, arvostelu linkitetään julkisena Google-tiliisi. Jos et halua arvostelun olevan julkinen, voit poistaa sen.

Sovelluksen arvioiminen ja arvostelu

Tärkeää: Voit arvioida vain sovelluksia, jotka olet ladannut ja asentanut. Kun lataat sovelluksen, se linkitetään Google-tiliisi. Jos olet ladannut sovelluksen, mutta et pysty kirjoittamaan arvostelua, varmista, että olet kirjautuneena oikealle tilille.

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Etsi arvosteltava sovellus selaamalla tai hakemalla.
  3. Etsi ja valitse sovellus, niin sen tietosivu tulee näkyviin.
    • Sovelluksen arviointi: Valitse Arvioi tämä sovellus ‐kohdasta tähtien määrä.
    • Arvostelun jättäminen: Valitse tähtiarvion alta Kirjoita arvostelu.
  4. Kirjoita arvostelu ja lisää tietoja näytöllä näkyvien ohjeiden mukaisesti.
  5. Valitse Julkaise

Sovelluksen poistaminen ja muokkaaminen

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Siirry arvostelemasi tuotteen tietosivulle.
  3. Vieritä arvosteluosioon.
  4. Muokkaaminen: Valitse Muokkaa arvostelua. Tee muutokset ja valitse sitten Julkaise
  5. Poistaminen: Valitse Lisää Lisää ja sitten Poista.

Arvostelujen kirjoittaminen Play Kaupassa

• Voit arvostella vain sovelluksia ja pelejä, jotka olet ladannut.
  • Jos käytät yritystiliä, esim. töissä tai koulussa, et voi kirjoittaa arvostelua.
  • Jos laitteessa on tili, joka on osa jonkin sovelluksen betaohjelmaa, et voi kirjoittaa arvostelua kyseisestä sovelluksesta.
  • Voit poistua betaohjelmasta, jos haluat kirjoittaa arvostelun.
Android Tietokone