Een recensie schrijven op Google Play

U kunt een openbare review achterlaten voor apps, games en andere content in de Play Store. Wanneer u een review achterlaat op Google Play, wordt de review gelinkt aan uw Google-account en openbaar weergegeven. U kunt uw Google-account bekijken en bewerken op aboutme.google.com. Als u niet wilt dat uw recensie openbaar wordt weergegeven, kunt u de recensie verwijderen.

Een review schrijven

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Browse of zoek naar de app waarvoor u een review wilt schrijven.
  3. Selecteer de app om de detailpagina te openen.
  4. Scroll naar het gedeelte met reviews.
  5. Selecteer het aantal sterren. U kunt ook op Schrijf een review tikken.
  6. Volg de instructies op het scherm om een review te schrijven en details toe te voegen.
  7. Tik op Posten

Opmerking: U kunt alleen reviews schrijven voor apps die u eerder heeft gedownload en geïnstalleerd. Wanneer u een app downloadt, wordt deze aan uw Google-account gelinkt. Als u de app heeft gedownload, maar niet de mogelijkheid ziet om een review te schrijven, controleert u of u bent ingelogd op het juiste account

Een review verwijderen of bewerken

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar de detailpagina van het item waarvoor u een review heeft toegevoegd.
  3. Scroll omlaag naar het gedeelte met reviews.
    • Bewerken: tik op Je review bewerken en vervolgens breng de wijzigingen aan en tik vervolgens op Posten
    • Verwijderen: tik op Meer Meer en vervolgens Verwijderen.