Lösa in presentkort, presentkoder eller kampanjkoder

Du kan få presentkoder på Google Play via e-post, fysiska presentkort eller andra leveransmetoder. Se var du kan köpa presentkort eller digitala presenter. När du löser in koden läggs presenten till i saldot i Google Play. Du kan också få kampanjkoder på Google Play. Dessa läggs till i saldot i Google Play eller löses in mot specifika appar eller specifikt digitalt innehåll.

Använda presentkort, presentkoder eller kampanjkoder

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play på Android-enheten.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Lös in.
  3. Ange koden
  4. Tryck på Lös in.
Så här löser du in presentkort eller kampanjkoder på datorn
  1. Besök play.google.com/redeem.
  2. Ange koden.
  3. Klicka på Lös in.
Lösa in en present via e-post på Google Play

Om du har fått en present på Google Play via e-post kan du lösa in den från e-postmeddelandet.

1. Öppna e-postmeddelandet från den som köpte presenten till dig.
  2. Välj Lös in presenten.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Obs! Om du har raderat eller inte hittar e-postmeddelandet kontaktar du den som köpte presenten. Han eller hon kan skicka meddelandet till dig på nytt.

Så här löser du in presentkort eller kampanjkoder när du handlar på Google Play
  1. Följ betalningsstegen tills listan över betalningsmetoder visas.
  2. Välj nedåtpilen Nedåtpil bredvid betalningsmetoden följt avLös in.
  3. Ange koden.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.

Problem med att använda presentkort, presentkoder eller kampanjkoder

Det går inte att lösa in koden: Om koden inte går att lösa in kan du testa olika sätt att åtgärda problem med presentkort och kampanjkoder. Om det inte fungerar kan du få mer hjälp.

Det går inte att lösa in koden på grund av ett felmeddelande: Kontakta oss om du får ett felmeddelande.

Problem med i vilket land en present på Google Play gavs: Alla presentkort eller kampanjkoder du använder måste ha utfärdats i samma land som det som du har angett i Google-kontot. Om det visas ett meddelande om att presentkortet på Google Play inte är giltigt i ditt land läser du Ändra land för Google Play-kontot nedan.

Du vill ha en återbetalning: Vi kan bara göra en återbetalning till den som köpte presenten. Läs mer om återbetalning av presenter på Google Play.

Du har köpt något med ett annat konto:

Det går inte att dela eller flytta innehåll mellan konton i Google Play, inte ens mellan dina egna konton. Om du har flera konton på enheten kontrollerar du att du har loggat in på rätt konto innan du slutför köpet.

Om du har köpt en app med fel konto kontaktar du apputvecklaren. Utvecklaren kan eventuellt göra en återbetalning så att du kan köpa appen igen med rätt konto.

Obs! Du kan dela och appar och digitalt innehåll med familjen via Familjens bibliotek på Google Play

Använda presenten

Inlösta presenter och vissa kampanjkoder visas i kontot som en del av saldot i Google Play. Saldot kan användas för många köp på Google Play (och på YouTube i vissa länder).

Lösa in koder från Flixster

Flixster är en tjänst för film och tv på begäran som ägs av Warner Bros (WB). Den upphör under sommaren 2019.

Du kan lösa in Flixster-koder på Google Play och få det du är berättigad till. Kom ihåg:

• Koder kan inte lösas in mot 4K-kopior. Alla kopior är i HD såvida inte endast SD är tillgängligt.
  • Språkversioner från Flixster används inte till att matcha ljudspår och undertexter. Språkversioner som är tillgängliga på Flixster men inte på Google Play stöds inte.
  • Filmpaket stöds inte. Flixster-paket måste delas upp i beståndsdelar. Om du exempelvis har en samling med tre filmer får du tre eCopy-koder – en för varje film i samlingen.
  • Vi har för närvarande inte stöd för tv-program.
  • Om det uppstår problem när du försöker lösa in koden från Flixster och du behöver hjälp besöker du deras webbplats. Du kan även kontakta supporten på WBDigitalCustomerCare@warnerbros.com.

Ändra land för Google Play-kontot

Om du vill lösa in ett presentkort eller en kampanjkod måste dessa ha utfärdats i samma land som det som du har angett i Google betalningscenter. Så här kontrollerar du vilket land du har angett:

1. Öppna pay.google.com.
  2. Välj Inställningar Inställningar till vänster på sidan.
  3. Leta upp avsnittet Land/Region under Betalningsprofil.
  4. Kontrollera att du har angett samma land som presentkortet eller kampanjkoden har utfärdats i. Om du vill byta land måste du skapa en ny betalningsprofil

I Google betalningscenter kan du uppdatera hem-, jobb- eller faktureringsadressen. Där kan du även skapa en betalningsprofil med ett nytt land.