Lösa in presentkort, presentkoder eller kampanjkoder

Du kan få presentkoder på Google Play via e-post, fysiska presentkort eller andra leveransmetoder. Se var du kan köpa presentkort eller digitala presenter. När du löser in koden läggs presenten till i saldot i Google Play. Du kan också få kampanjkoder på Google Play. Dessa läggs till i saldot i Google Play eller löses in mot specifika appar eller specifikt digitalt innehåll.

Använda presentkort, presentkoder eller kampanjkoder

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play.
  2. Tryck på menyn Menyföljt avLös in.
  3. Ange koden.
  4. Tryck på Lös in.
Så här löser du in presentkort eller kampanjkoder på datorn
  1. Besök play.google.com/redeem.
  2. Ange koden.
  3. Klicka på Lös in.
Lösa in en present via e-post på Google Play

Om du har fått en present på Google Play via e-post kan du lösa in den från e-postmeddelandet.

1. Öppna e-postmeddelandet från den som köpte presenten till dig.
  2. Välj Lös in presenten.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Obs! Om du har raderat eller inte hittar e-postmeddelandet kontaktar du den som köpte presenten. Han eller hon kan skicka meddelandet till dig på nytt.

Så här löser du in presentkort eller kampanjkoder när du handlar på Google Play
  1. Följ betalningsstegen tills listan över betalningsmetoder visas.
  2. Välj nedåtpilen Nedåtpil bredvid betalningsmetoden följt avLös in.
  3. Ange koden.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.

Problem med att använda presentkort, presentkoder eller kampanjkoder

Det går inte att lösa in koden: Om koden inte går att lösa in kan du testa olika sätt att åtgärda problem med presentkort och kampanjkoder. Om det inte fungerar kan du få mer hjälp

Problem med i vilket land en present på Google Play gavs: Alla presentkort eller kampanjkoder du använder måste ha utfärdats i samma land som det som du har angett i Google-kontot. Om det visas ett meddelande om att presentkortet på Google Play inte är giltigt i ditt land läser du Ändra land för Google Play-kontot nedan.

Du vill ha en återbetalning: Vi kan bara göra en återbetalning till den som köpte presenten. Läs mer om återbetalning av presenter på Google Play

Du har köpt något med ett annat konto:

Det går inte att dela eller flytta innehåll mellan konton i Google Play, inte ens mellan dina egna konton. Om du har flera konton på enheten ser du till att du är inloggad på det konto som du vill använda innan du slutför köpet.

Om du har köpt en app med fel konto kontaktar du apputvecklaren. Utvecklaren kan eventuellt göra en återbetalning så att du kan köpa appen igen med rätt konto.

Obs! Du kan dela och appar och digitalt innehåll med familjen om du använder Familjens bibliotek på Google Play

Använda presenten

Inlösta presenter och vissa kampanjkoder visas i kontot som en del av saldot i Google Play. Saldot kan användas för många köp på Google Play (och på YouTube i vissa länder).

Ändra land för Google Play-kontot

Om du vill lösa in ett presentkort eller en kampanjkod måste dessa ha utfärdats i samma land som det som du har angett i Google betalningscenter. Så här kontrollerar du vilket land du har angett:

1. Besök pay.google.com.
  2. Välj Inställningar Inställningar till vänster på sidan.
  3. Leta upp avsnittet Land.
  4. Kontrollera att du har angett samma land som presentkortet eller kampanjkoden har utfärdats i. Om du vill byta land måste du skapa en ny betalningsprofil

I Google betalningscenter kan du uppdatera hem-, jobb- eller faktureringsadressen. Där kan du även skapa en betalningsprofil med ett nytt land.