Advertentie-ID

Google Play wil gebruikers meer controle geven en heeft daarom de advertentie-ID voor apps geïntroduceerd, een resetbare ID voor advertentie- en analysedoeleinden. Advertentiebedrijven kunnen deze ID onder meer gebruiken om advertenties te personaliseren en inzicht te krijgen in het gebruik van apps.

Gebruikers met onbeperkte profielen kunnen hun ID op elk gewenst moment resetten door op 'Advertentie-ID resetten' te klikken. Hiermee wordt de huidige ID verwijderd en een nieuwe willekeurige ID gegenereerd.

Die gebruikers kunnen zich ook afmelden voor de personalisatie van advertenties. Apps krijgen dan de opdracht de advertentie-ID niet te gebruiken om profielen voor advertentiedoeleinden op te zetten of gepersonaliseerde advertenties op de gebruiker te richten.

Totdat alle advertentienetwerken zijn overgestapt op het gebruik van de advertentie-ID, kunt u nog steeds gepersonaliseerde advertenties van bepaalde netwerken ontvangen nadat u zich heeft afgemeld voor dergelijke advertenties.

Opmerking: Beperkte profielen op tablets hebben geen toegang tot Google Instellingen en zijn automatisch afgemeld voor de personalisatie van advertenties.

Instellingen voor de advertentie-ID vinden in Android 6.0 en hoger

1. Open de app Instellingen App Instellingen op uw mobiele apparaat.
  2. Tik op Google en dan Advertenties.

Instellingen voor de advertentie-ID vinden in Android 5.2 en lager

1. Open de app Google Instellingen Google Settings op uw mobiele apparaat.
  2. Tik op Advertenties.

Instellingen van uw Google-account en uw browser

U kunt de advertentie-instellingen voor uw browser en Google-account beheren door naar uw pagina Advertentie-instellingen (google.com/settings/ads) te gaan.